X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mallorca – Real Madrid: napoved

Real Madrid bo v sredo obiskal stadion Ono Estadi v lovu 98-ih točk, medtem ko je Mallorca prišla od popolnih “outsiderjev” do resnih kandidatov za nastop v Ligi prvakov v naslednji sezoni.

Na koncu predora je že mogoče opaziti svetlobo, saj Real Madrid potrebuje samo še tri zmage in s tem devet točk do zgodovinskega mejnika 98-ih osvojenih točk v eni sezoni. Mejnik, ki ga ekipa na vse načine želi doseči, kar je potrdil tudi Sergio Ramos: “Naš cilj je osvojiti 98 točk, tako da bi bilo vredno, da če bomo dosegli ta mejnik, da ob enem postanemo prvaki.”

TRENUTNI POLOŽAJ OBEH EKIP
DOMA V GOSTEH
Št. točk T Z R P T Z R P
Mallorca (4.mesto) 59 17 14 1 2 18 3 7 8
Real Madrid (2.mesto) 89 18 17 0 1 17 12 2 3

T – št. tekem; Z – zmage; R – remiji; P – porazi

Največja sprememba seznama vpoklicanih igralcev Real Madrida je Drenthe, ki je popolnoma opomogla okreval po poškodbi stegenske mišice. Na drugi strani pa na seznamu ni Marcela, saj mora prestati kazen ene tekme, zaradi dosežene kvote petega rumenega kartona. Prav tako bodo pri kraljevem klubu manjkali Raul, Van der Vaart, Lass in Pepe, saj se vsi ukvarjajo s poškodbami. Po prvencu v nedeljo pa je med vpoklicanimi ponovno tudi igralec Castille, Juanfran.

LISTA VPOKLICANIH – REAL MADRID:

Vratarja: Casillas, Dudek
Branilci: Arbeloa, Garay, Albiol, Sergio Ramos in Metzelder
Vezisti: Xabi Alonso, Gago, Drenthe, Granero, Guti, Kaká, Diarra in Juanfran
Napadalci: Cristiano Ronaldo, Higuaín in Benzema

MALLORCA vs. REAL MADRID
T Z R P DZ PZ
MALLORCA 49 9 10 30 47 49
REAL MADRID 49 30 10 9 99 47

T – št. tekem; Z – zmage; R – remiji; P – porazi; DZ – doseženi zadetki; PZ – prejeti zadetki

Pred Real Madridom vsekakor ni enostavna naloga na stadionu Ono Estadi. Mallorca je v letošnji sezoni le dvakrat izgubila na svojem stadionu in sicer proti Sevilli (1-3) in proti Barceloni (0-1). Nekdanja igralec Madridist v nižjih selekcijah in sedanji vezist Bermellon Borja Valero tako pravi: “Borili se bomo do zadnjega in igral z veliko zagnanostjo. Če bomo v prvih 20-ih minutah igrali odlično, sem prepričan, da bodo začeli igrati panično.” Gregorio Manzano nima pretiranih skrbi zaradi poškodb pred sredino tekmo. Še enkrat bo manjkal Tuni, kakor tudi Ivan Ramis, ki je še vedno poškodovan, ostali pa so vsi pripravljeni na boj proti belemu baletu.

LISTA VPOKLICANIH – MALLORCA:

Vratarja: Dudú Aouate, Lux
Branilci: Mattioni, Josemi, Nunes, Rubén, Ramis, Ayoze in Corrales
Vezisti: Varela, Julio, Martí, Mario, Borja, Pezzolano, Bruno China in Castro
Napadalci: Aduriz, Keita, Víctor in Webó

Ne samo, da bi zmaga Madridist bila še en korak k mejniku 98-ih osvojenih, ampak bi beli s tem postavili nova dva rekorda in sicer v številu zaporednih zmag na gostovanju v eni sezoni (9) ter v številu osvojenih zmag v eni sezoni (30). Ono Estadi tako gosti prvo od treh preostalih final.