X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prvi hat-trick Ronalda v Real Madridu

Portugalec je sredino odlično predstavo proti Mallorci kronal s hat-trickom, ki je bil njegov prvi v dresu Real Madrida.

S Cristianom Ronaldom v ekipi je mogoče doseči praktično vse in tako je prišla nova tekma, kjer je “CR9” pokazal, zakaj spada med najboljše igralce na tem planetu in obdržal Real Madrid v boju za naslov prvaka. V sredo je Ronaldo na stadionu Ono dosegel že svoj 25 zadetek v La Ligi, vendar je ta številka še nekoliko bolj “sijoča”, saj je ob tem dosegel svoj prvi hat-trick v dresu kraljevega kluba, kar pa je bil šele njegov drugi v celotni karieri. Prvega je dosegel v sezoni 2006/07 v dresu Manchester Uniteda na tekmi proti Newcastlu, kjer so rdeči vragi slavili z 6-0.

In kako je Portugalec prišel do svojega prvega hat-tricka v Realu? Prvi zadetek je Realova devetica proti Mallorci dosegla s prefinjenim lobom preko domačega vratarja Aouateja, ki mu ni uspelo priti do žoge pred Ronaldom. Pri drugem zadetku je Ronaldo najprej v kazenskem prostoru odlično sprejel dolgo podajo Ramosa s prsmi, nato pa je obkrožen z domačimi branilci še uspel s konico nogometnega čevlja spraviti žogo v domačo mrežo. Tretji zadetek je bil plod njegove individualne akcije, potem ko je preigral kar tri domače igralce in se je ponovno sam znašel pred vratarjem Aouatejem, ki je tudi pri tem strelu Ronalda ostal brez moči. Torej lahko vidimo, da je bil vsak izmed treh zadetkov Ronalda drugačen, kar samo še kaže kako široko je njegovo nogometno znanje.

Prvi hat-trick Ronalda v Real Madridu

Prvi hat-trick Ronalda v Real Madridu

Na drugi strani pa je strelski izkupiček Ronalda in to že v prvi sezoni pri belem baletu naravnost odličen, saj je na 33- ih tekmah dosegel kar 32 zadetkov. 25 zadetkov je dosegel v La Ligi na 26-ih tekmah, še sedem zadetkov pa je dosegel v Ligi prvakov, kjer je odigral šest tekem.

Portugalec je tako tretji strelec La Lige, pred njim sta samo njegov soigralec Higuain, ki je prav proti Mallorci dosegel svoj 26. zadetek in Messi, ki je dosegel do sedaj 31 zadetkov in je s tem praktično že osvojil trofejo Pichici, ki jo prejme najboljši strelec prvenstva, razen če se v zadnjih dveh krogih ne zgodi pravi čudež.

Ronaldov odličen strelski pohod se je začel v drugi polovici prvenstva. Pred hat-trickom proti Mallorca, je tako dosegel še dva zadetka proti Osasuni, Getafam, Xerezu in po enega proti Valenciji, Almeriji, Racingu, Valladolidu, Sevilli, Tenerifam in Villarrealu.