X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cistiano Ronaldo – Higuaín najboljši napadalni par v zgodovini kluba

Dva kroga pred koncem prvenstva je znana že ena stvar in sicer ta, da Cristiano Ronaldo in Higuain tvorita najboljši napadalni par v zgodovini Real Madrida, saj sta v letošnji sezoni skupaj v La Ligi dosegla že 51 zadetkov. Do sedaj je bil najslavnejši napadalni par Puškaš – Di Setefano, ki je dosegel 49 zadetkov.

Dvoboj med dvema najboljšima ekipa v Španiji je napet kot že dolgo ne, pri tem pa sta ekipi zelo blizu tudi pri doseženih zadetkih. Pred zadnjima dvema krogoma prvenstva, lahko vidimo, da je napadalni par Ronaldo-Higuain uspešnejši od napadalnega para, ki ga tvorita Messi-Ibrahimović, saj sta Realovca skupaj dosegla 4 zadetke več in sta zaenkrat pri 51. zadetkih, na drugi strani pa sta Barcelonina napadalca pri 47. zadetkih.

Čeprav je Messi na dobri poti, da postane najboljši strelec La Lige, saj je letos dosegel že 31 zadetkov, pa mu Šved ne sledi najbolje, saj je dosegel samo 16 zadetkov. Higuain in Ronaldo sta tako veliko bolj usklajena in s tem tudi boljši napadalni par, kar zadeva zadetkov, saj jih je Higuain do sedaj v La Ligi dosegel 26 zadetkov, Ronaldo pa 25. Skupaj je to že 51 zadetkov Real Madrida v tej sezoni, ki je v celotnem prvenstvu do sedaj dosegel 96 zadetkov, s čimer je tako naveza Higuain-Ronaldo dosegla več kot 50% vseh zadetkov Real Madrid.

Je pa sedanji napadalni par Real Madrida z 51. zadetki tudi najuspešnejši napadalni par v zgodovini kraljevega kluba, kjer je do sedaj kraljeval legendarni napadalni par Puškaš-Di Stefano, ki je v sezono 1960/61 skupaj dosegel 49 zadetkov.