X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid – Athletic Bilbao: napoved

Real Madrid bo danes še na zadnji domači tekmi v tej sezoni na Santiago Bernabéu gostil Athletic Bilbao. Beli so zaenkrat osvojili že sedaj neverjetnih 92 točk in so tako le dve zmagi oddaljeni od želenega cilja 98-ih osvojenih točk v eni sezoni La Lige.

Manuel Pellegrini in druščina se dobro zavedajo dejstva, da bi imeli z zmago proti Athletic Bilbaou in nato še z zmago na La Rosaledi proti Malagi, dobre možnosti, da osvojijo ligaški naslov. Prav tako pa se zavedajo, da pri tem potrebujejo malo pomoči s strani Barcelone, ki tako ne sme zmagati na obeh svojih preostalih dveh tekmah.

TRENUTNI POLOŽAJ OBEH EKIP
DOMA V GOSTEH
Št. točk T T Z R P T Z R P
Real Madrid (2.mesto) 92 36 18 17 0 1 18 13 2 3
Athletic Bilbao (8.mesto) 51 36 18 10 4 4 18 4 5 9

T – št. tekem; Z – zmage; R – remiji; P – porazi

Athletic Bilbao nikakor ni ekipa, ki jo je za podcenjevati. Real Madridu je uspelo na svojih zadnjih dveh tekmah proti Osasuni in Mallorci napraviti preobrat, vendar pa se bodo igralci belega baleta tokrat proti varovancem trenerja Caparrósa želeli izogniti takšnim razmeram. Manuel Pellegrini je vpoklical 19 igralcev (eden bo tako še moral na tribuno), kjer pa že tako ni Raula, Van der Vaarta in Pepeja, ki še niso okrevali po poškodbi. Se pa zato v ekipo vračata Marcelo, ki je prestal kazen ene tekme zaradi rumenih kartonov, kot tudi Lass, ki je okreval po poškodbi hrbta.

LISTA VPOKLICANIH – REAL MADRID:

Vratarja: Casillas, Dudek
Branilci: Arbeloa, Sergio Ramos, Marcelo, Albiol, Garay, Metzelder
Vezisti: Gago, Diarra, Kaká, Lass, Guti, Drenthe, Xabi Alonso, Granero
Napadalci: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuaín

REAL MADRID vs. ATHLETIC BILBAO
T Z R P DZ PZ
REAL MADRID 157 76 31 50 300 226
ATHLETIC BILBAO 157 50 31 76 226 300

T – št. tekem; Z – zmage; R – remiji; P – porazi; DZ – doseženi zadetki; PZ – prejeti zadetki

Los Leones so le eno točko oddaljeni od mesta, ki še vodi v Evropsko ligo za naslednjo sezono, potem ko so na zadnjih dveh tekmah enkrat remizirali in enkrat izgubili, zato bodo nove točke zagotovo iskali proti Real Madridu. Domači morajo zelo paziti na Fernanda Llorenteja, ki ima za sabo odlično sezono in je tako še vedno eden od kandidatov, ki bodo zastopali Španijo na letošnjem svetovnem prvenstvu.

LISTA VPOKLICANIH – ATHLETIC BILBAO:

Vratarja: Iraizoz, Armando
Branilci: Koikili, Ustaritz, Amorebieta, San José, Iraola, Iturraspe
Vezisti: Yeste, Gabilondo, Susaeta, Gurpegi, Javi Martínez
Napadalci: Toquero, Llorente, Muniain, De Marcos, Etxeberria

Santiago Bernabéu bo zagotovo nabito polen, saj se bodo navijači na zadnji domači tekmi želeli posloviti od svoje ekipe, ki je do sedaj v letošnji sezoni v La Ligi zmagala kar 17-krat na 18-ih tekmah.