X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao

Real Madrid je včeraj na svoji zadnji domači tekmi na Santiago Bernabeu vknjižil že svojo 31. zmago v letošnjem španskem prvenstvu, potem ko je s 5-1 premagal Athletic Bilbao. Beli imajo do konca sezone samo še eno tekmo, že sedaj pa so presegli mejo 100. zadetkov, saj so včeraj dosegli že 101. zadetek v prvenstvu, kjer sta jih Higuain in Cristiano Ronaldo skupaj dala kar 53.

Zmaga je bila vse kar je štelo za Real Madrid, če so želeli še ohraniti upe za naslov prvaka tudi pred zadnjim krogom prvenstva in pri tem poskušati uresničiti vsaj cilj osvojiti 98 točk v letošnjem prvenstvu, zato je Real že od prvega sodnikovega žvižga pritisnil goste iz Bilbaa na svojo polovico. Tako je minilo le štiri minute igre, ko je Cristiano Ronaldo prvič na test postavil gostujočega vratarja Iraizoza. Portugalec je nato imel v 10. minuti novo lepo priložnost, potem ko je po natančnem predložku Alonsa, z glavo streljal preko gola. Trener Bilbaa Caparrós je nekoliko presenetil s prvo postavo, saj je na klopi od prve minute naprej pustil Fernanda Llorenteja, vendar pa tudi to ni preprečilo Athleticu, da si ne bi tudi tako ustvaril kakšne priložnosti.

Ključni trenutek tekme se je zgodil v 20. minuti, ko je bil zaradi igranja z roko, po strelu Higuaina, v lastnem kazenskem prostoru izključen Amorebieta. Enajstmetrovko je nato izvajal Ronaldo in suvereno zadel ter popeljal Real v vodstvo z 1-0. Beli so nato popolnoma prevzeli nadzor nad tekmo z igralcem več, Athletic pa se je osredotočil na nevarne protinapade. Kljub številčni premoči pa je v zaključku prvega polčasa Real Madrid upočasnila ritem igre in Yeste je to znala zelo dobro izkoristiti, potem ko je v 41. minuti sam iz igre vrgel celotno obrambo Reala in tudi Casillas je bil brez moči.

Pellegrini ni želel več čakati, zato je takoj po odmoru namesto Gaga v igro poslal Kakaja in Real je strahovito pritisnil na obrambo Athletica, ki je bila dobro postavljena in je držala neodločen rezultat. Tako sta že v prvih desetih minutah drugega polčasa iz neposredne bližine poskusila Kaka in Ronaldo, a žoga nikakor ni želela v gol. Nekaj sreče je zmanjkalo tudi Graneru, ki je z razdalje sprožil nevaren strel, ki pa je zadel le prečko. Napadi belega baleta so si vrstili praktično kot po tekočem traku, vendar pa je obramba gostov z vratarjem Iraizozem na čelu ostala nepremagana. Zaradi tega je Athletic pridobival na svoji samozavesti in Yeste bi še enkrat skoraj dosegel zadetek, vendar se je v domačih vratih izkazal Casillas.

Pellegrini je še naprej iskal, kako bi še bolj ogrozil gostujoča vrata, zato je v 65. minuti v igro namesto Granera poslal Benzemaja. Napadi Reala so obrodili sadove v 73. minuti, potem ko je Higuainu le uspelo z glavo spraviti odbito žogo v mrežo. Po podaji iz kota je bil v kazenskem prostoru najvišji Benzema, vendar je njegov strel Iraizoz obranil, na pravem mestu pa je bil Pipita, ki je tako dosegel že svoj 27. zadetek v letošnji sezoni in s tem obudil upa Reala po naslovu, vendar pa to še ni bil zadnji zadetek na tekmi.

V naslednjih minutah je Bilbao povsem kapituliral in že v 80. minuti se je svojega zadetka razveselil Sergio Ramos, ki je sam preigral gostujočo obrambo in dosegel tretji zadetek Reala. Samo minuto kasneje se je med strelce vpisal tudi Benzema, ki je zadel po podaji Kakaja. Končnih 5-1 pa je v 89. minuti postavil Marcelo, ki je izkoristil napako gostujoče obrambe.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Muñiz Fernandez
Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao