X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nezaustavljivi Ramos

Sergio Ramos stopa po korakih Fernanda Hierra, potem ko se je ekipi pridružil v letu 2005. Andaluzijski branilec ima trenutno za seboj svojo najboljšo sezono v klubu. Pri samo 24. letih je Ramos odigral že več kot 200 tekem za Real Madrid.

Sergio Ramos je doživel svoj prvenec v Primeri División v dresu Seville, ko je bil star vsega 17 let, potem ko je igral za Andaluzijsko ekipo med letoma 2003 in 2005. Real Madrid je želel, da postane eden od najboljših branilcev na svetu in tako je pri 19. letih Ramos sprejel izziv kraljevega kluba.

Branilec Real Madrida vedno daje na igrišču svoj maksimum, pa naj bo to na centralnem branilskem položaju ali pa kot desni bočni branilec. Njegova hitrost mu omogoča, da doseže nasprotnikov kazenski prostor z lahkoto. V letošnji sezoni je začel na 32-ih tekmah (22 tekem je začel v La Liga) in dosegel 4 zadetke, kar tri od tega jih je dosegel z glavo, prav tako pa je prispeval tudi tri asistence.

V svojem prvem letu z beli balet je Sergio Ramos “ukradel” 227 žog, a letos je do sedaj “ukradel” že več kot 280 žog. Ta podatek kaže resničen napredek, ki ga je pokazal skozi sezono. V sezoni 2005/06 je imel 1.190 uspešnih podaj, vendar je to sezono izboljšal tudi ta segment nogometne igra, saj je že sedaj opravil več kot 1.600 uspešnih podaj.

Po tekmi 2. maja proti Osasuni je Sergio Ramos postal peti najmlajši nogometaš, ki je odigral 200. tekmo v La Ligi, saj mu je to uspelo pri starosti 24. letih in 30. dneh. Na tej lestvici najboljši oz. najmlajših, ki jim je uspelo odigrati 200. tekmo je tako še vedno Raul, ki je odigral svojo 200. tekmo pri starosti 22. let in 204. dneh.