X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Smrtonosni napadalni par: Ronaldo – Higuaín

Real Madrid ima za seboj odlično sezono v La Ligi, kar potrjujejo tudi vsi rekordi in statistike. Igralci belega baleta so še posebej odlični v napadu, kjer pa vsekakor izstopata dva igralca: Cristiano Ronaldo in Gonzalo Higuaín. Skupaj sta v letošnjem španskem prvenstvu dosegla že 53 zadetkov, s čimer sta postala najboljši napadalni par v zgodovini Reala, potem ko sta prehitela tudi Huga Sancheza in Martina Vazqueza, ki sta v sezoni 1989/90 skupaj dosegla 52 zadetkov.

Pogosto slišimo, da je kateri od napadalcev prava nočna mora za branilce, vendar kaj potem predstavljata dva takšna napadalca za nasprotnikovo obrambo? S tem se podvojijo možnosti za zadetek ene ekipe, ob enem pa se podvojijo tudi težave v obrambi druge ekipe. Najboljši primer tega je mogoče videti v tej sezoni v Real Madridu, kjer igrata dva izmed najboljših napadalcev na svetu, Cristiano Ronaldo in Gonzalo Higuaín, ki sta postala strah in trepet vsake obrambe.

Higuaín in Ronaldo sta tako tekmo pred koncem sezone skupaj dosegla že neverjetnih 53 zadetkov. Zadnja dva zadetka sta napadalca Real Madrida prispevala tudi na tekmi proti Athletic Bilbaou na Bernabéu, s čimer sta postala najboljši napadalni par v ligi v celotni zgodovini Real Madrida. Ta čast je do sedaj pripadala paru Hugo Sanchez – Martin Vazquez iz sezoni 1989/90, ki je bila tudi rekordna sezona Reala po številu doseženih zadetkov, saj so takrat vsi Realovi igralci skupaj dosegli v prvenstvu kar 107 zadetkov. Pri tem sta največ zadetkov prispevala prav Hugo Sanchez in Martin Vazquez, ki sta skupaj dosegla 52 zadetkov, mehiški napadalec v dresu Reala pa je s 38-imi zadetki osvojil trofejo Pichichi, za najboljšega strelca španskega prvenstva in trofejo Zlato kopačko za najboljšega strelca Evrope.

Sedanji napadalni par Real Madrida pa je tako le še korak stran od tega, da postane tudi najboljši napadalni par v zgodovini La Lige. Le korak pa zato, ker imata pred seboj še eno tekmo proti Malagi, kjer bosta tako Higuaín kot Ronaldo imela priložnost, da še povečata dosedanji seštevek 53-ih zadetkov, kolikor sta jih do sedaj v La Ligi dosegla tudi napadalni par Samuel Eto’o – Leo Messi v prejšnji sezoni.

Po sedemintridesetih krogih ima tako Higuaín ob svojem imenu 27 zadetkov, Ronaldo pa 26. Številke govorijo same zase in tako imajo še večjo razsežnost v primerjavi z drugimi številkami iz zgodovine Real Madrida. Da najdemo v zgodovini Real Madrida napadalni par, kjer sta oba dosegla več kot 20 zadetkov, moramo nazaj v sezono 1996/97, ko je Šuker dosegel 25 zadetkov in Raul 21 zadetkov, kar je bilo dovolj, da je Real postal španski prvak.

Poleg tega je bil dosežke Higuaína in Ronalda dosežen le še dvakrat (da sta dva igralca dosegla vsak več kot 20 zadetkov) in to je dvakrat uspelo dvema legendarnima igralcema kraljevega kluba. Prvič se je zgodilo v sezoni 1958/59, ko je Alfredo Di Stefano dosegel 23 zadetkov, Ferenc Puškaš pa 21. Dveh sezonah kasneje sta bila ta dva igralca v podobnem položaju, le da je tokrat več zadetkov dosegel Puškaš – 28 zadetkov, Di Stefano pa jih je dodal še 21, s čimer sta skupaj dosegla 49 zadetkov in sta bila s tem do sedaj najboljši napadalni par Real Madrida, kjer sta oba v paru dosegla več kot 20 zadetkov v eni sezoni.

NAJBOLJŠI NAPADALNI PARI MADRIDIST
Sezona Napadalni par Goli
2009/10 Higuaín (27) – Cristiano Ronaldo (26) 53
1989/90 Hugo Sanchez (38) – Martin Vazquez (14) 52
1960/61 Puškaš (28) – Di Stefano (21) 49
1996/97 Šuker (24) – Raul (21) 45
1958/59 Di Stefano (23) – Puškaš (21) 44