X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljši evropski klub 20. stoletja

Na svetovni nogometni gala prireditvi 2010, ki je potekala v torek zvečer v Londonu, je Mednarodna zveza za nogometno statistiko in zgodovino (IFFHS) podeljevala nagrade najboljšim klubom 20. stoletja iz vsake celine. Real Madrid je prejel nagrado za najboljši evropski klub 20. stoletja. Nagrado sta v imenu kluba prejela direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueño in legenda Real Madrida, Amancio Amaro.

Mednarodna zveza za nogometno statistiko in zgodovino (IFFHS) je tako v torek podelila nagrade najboljšim klubom iz vsake celine za obdobju od leta 1901-2000, kjer so se pri IFHHS odločali na podlagi rezultatov vsakega kluba na vseh kontinentalnih tekmah in sicer na podlagi osvojenih točk za zmage in remije.

Pri tem sta nekdanji evropski pokal in sedanja Liga prvakov prinesla največ točk in sicer 8 točk za zmago in 4 točke za remi. Zmage v nekdanjem pokalu UEFA oz. sedanji Evropski ligi so bile vredne 6 točk, remiji pa 3 točke. Zmaga v pokalu pokalnih zmagovalcev je bila vredna 5 točk in remi 2,5 točki. Zmage v pokalu Mitropa in v Latinskem pokalu so bile nagrajene s 4. točkami, remiji pa s 2. točkami. Zmage na Evropskem super pokalu so bile vredne 6,5 točk, remiji pa 3,25 točk.

V skupnem seštevku je bil Real Madrid nesporen zmagovalec v Evropi, saj je zbral kar 563,5 točk, s čimer je za več kot 100 točk premagal naslednje ekipe, sledila sta mu Barcelona (458) in Juventus (446).

Ostali dobitniki nagrad so še bili: Peñarol – Urogvaj (Južna Amerika), Asante Kotoko – Gana (Afrika), Al-Hilal – Saudska Arabija (Azija), Saprissa – Kostarika(Severna in Srednja Amerika) in South Melbourne – Avstralija (Oceanija).