X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo

Cristiano Ronaldo je v torek zvečer na Punto Pelota razpravljal o svoji prvi sezoni kot Madridista.

“Podpisati za Real Madrid so bile moje sanje. Ta klub je vse tisto, kar sem tudi sam. Identificiram se z njim, z njegovo zgodovino, z njegovo filozofijo in z njegovimi preteklimi igralci. Real Madrid je moj klub in moj dom. Hočem, da bi bil to moj zadnji klub, kjer bom igral. Ljubim to mesto. Ko sem zapustil Lizbono sem bil star samo 11 let in vsak dan bi lahko jokal, vendar pa so se odrekanja poplačala s tem, da sem tukaj danes.”

“Rad prevzamem odgovornost. Imam močno osebnost. Včasih delam napake, vendar sem tudi sam učim na njih. Sprejemam poraze, ker vem da tudi porazi pomagajo pri napredovanju, sicer pa sem čisto normalen človek.”

“To je odlična ekipa. Veliko se zabavamo in imamo odlično vzdušje v ekipi. Guti je izjemen igralec in igrati ob njem je velika čast. Higuain je odličen partner v napadu. Kaka je moj dober prijatelj in prepričan sem, da bo uspel tukaj. Benzema ni imela enostavnega časa za prilagajanje, vendar pa bo kmalu pokazal svoje najboljše igre. Raul je vsem vzor in velik profesionalec. Rad treniram z njim vsak dan, zato upam, da bo ostal še veliko let.”

“Vsak dan treniram v telovadnici, kjer dvigujem uteži, se raztezam, s čimer preprečujem nastanek poškodbe, delam trebušnjake … vendar jih ne naredim 3000! Ko pridem domov počivam, kar je prav tako pomembno. Ko bodo prišle počitnice bom imel dovolj časa za zabavo.”

“Moj hat-trick proti Mallorci ni bila moja najboljša predstavo. Odigral sem kar nekaj dobrih tekem in bi s težavo izbral najboljšo. Doseči tri zadetke ni vedno dovolj, čeprav se ob doseganju zadetkov počutim odlično. Real Madrid vedno spoštuje svoje nasprotnike, vendar smo letos prevečkrat pri prejeli zadetek. Ta klub ne sme trpeti. Na srečo smo nato lahko napravili preobrate.”

“Zmagovati je najbolj pomembno, vendar če se da to združiti še z dobrimi nogometom, potem je še toliko boljše. Zadovoljen sem z svojo sezono, toda ekipa je tisto, kar edino šteje. Sam ne morem izpolniti ničesar na individualni ravni, brez ekipe. Moramo se še naprej boriti, ker imam zaupanje v to ekipo.”