X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Pellegrini

Manuel Pellegrini je v soboto z mediji spregovoril glede jutrišnje odločilne tekme v Malagi.

“Ne vem, kdo bi lahko imel občutek, da je že konec vsega. Ko smo izgubili proti Barceloni, smo si rekli, da moramo zmagati še sedem tekem do konca in ekipa je do sedaj storila prav to.”

“Barcelona bo prvak, če bo osvojila 99 točk. Bomo videli, kaj se bo zgodilo jutri, vsekakor pa v nogometu ni nič že v naprej zagotovljenega.”

“Sezona je bila zapletena, saj so bila velika pričakovanja glede tega novega projekta. V La Ligi se borimo do samega konca proti ekipi, katero nekateri ocenjujejo, kot najboljšo na svetu. Podrli smo kar nekaj rekordov in pri tem dosegli največ zadetkov in največ zmag od vseh ekip v ligi. Ekipa je vedno odigrala po svojih najboljših močeh in uspelo ji je doseči več kot 100 zadetkov.”

“Ponosen sem na svoje varovance, ker se borijo do konca. To je bilo najboljše moštvo, ki sem ga treniral kadar koli prej. Vem katere stvari bi bilo potrebno izboljšati v prihodnosti, vendar sem zadovoljen, ker se je moja ekipa vedno dobro odzvala.”

Ko se okoli kakšnega prestopa pojavi toliko govoric, je vsem jasno, da bo to slej kot prej postalo resnično. O moji trenerski usodi se razpreda že vse leto, predvsem v zadnjem tednu in to v klubu ustvarja negativno ozračje, kar se mora takoj spremeniti. Tudi sam sem osvojil 7 lovorik in bil uspešen povsod, kjer sem treniral.”

“Vsi delamo napake in tudi sam sem storil kakšno. Če se ne zgodi, da ne ostanem tukaj v naslednjem letu, bom vedno imel vsaj občutek, da sem poskušal doseči cilje, ki si jih klub postavlja sam. Ne verjamem, da bo klub drugače ocenil leto, če bo Valladolid uspelo remizirati in bomo osvojili naslov. Zavedam se vrlin in napak tega moštva.”

“Barcelona je najboljša ekipa na svetu, kar je merilo za vse, kar smo naredili v tem letu. Razlika med obema ekipama je minimalna. V lanski sezoni so za razliko od letos, osvojili naslov že tri ali štiri tedne pred koncem sezone. Kontinuiteta nam bo omogočila, da povsem izničimo razlike med nami.”

“Logično je, da bo del naših možganov v nedeljo pri tem, kaj bo storila Barcelona, vendar pa so moji varovanci že pokazali, da se lahko prilagodijo na katero koli okoliščino. Seveda se bomo najprej osredotočili na zmago proti Malagi, nato pa bomo videli, kaj se dogaja v Barceloni.”