X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Okrevanje Pepeja skozi oči dveh doktorjev

Vodja zdravniške službe Real Madrida, Carlos Diez in ekipni zdravnika, Juan Carlos Hernandez sta videla trpljenje Pepeja iz dneva v dan, prav tako pa sta med prvimi opazila napredek. Zaradi tega oba bolje kot kdorkoli vesta, kako se je Pepe prizadeval, da bi čim prej okreval po strganih kolenskih vezeh. Dva zdravnika Real Madrida sta tako razpravljala o tem, kako je napredovalo okrevanje Pepeja.

Carlos Diez:
“Napredek igralca je bil zadovoljiv tako z medicinskega stališča, kot s športnega stališča. Ko bo končal fazo individualnega okrevanja, bi moral biti nekje na 85% pripravljenosti.”

“Zaključna faza okrevanja je sestavljena tudi iz dveh tednov treniranja z ekipo tako, da je Pepe praktično že lahko na voljo portugalski reprezentanci. Njegovo popolno okrevanje bo tako trajalo približno šest mesecev, kar je časovni okvir, ki je bil postavljen na začetku ta takšno vrsto poškodbe. Prepričan sem, da delo, ki smo ga vsi udeleženi vložili v njegovo intenzivno okrevanje ni v nevarnosti.”

Juan Carlos Hernandez:
“Z zdravniškega stališča smo na v zaključni fazi samostojnega dela. V preostalih dveh tednih se bo igralec osredotočil na motorični trening in na trening moči. Ko bo zaključena še ta faza, bo vse kar bo sledilo še, okrevanje s športnega vidika. Naš glavni cilj je bil, da si opomore po poškodbi in da si poveča mobilnost kolena ter okrepiti mišice.”

“Pepe trenira dve do tri ure na dan na igrišču in v telovadnici. Včasih združuje trening s fizioterapijo za sprostitev mišic.”

“Nogometaš pravi, da se počuti dobro, kar je pomemben del postopka okrevanja po takšni poškodbi. Ko je bilo vse razrešeno s “tehničnega” vidika, je vse kar je potrebno, da igralec ponovno pridobi na samozavesti. Pepe je neverjeten profesionalec, zaradi česar je bil odličen pacient. Strogo se je držal vsakega priporočila, ki ga je zdravniška ekipa.”

imageshack.us imageshack.us