X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

12 let od sedme evropske zvezdice

imageshack.us

Na današnji dan, pred dvanajstimi leti je Real Madrid osvojil svoj sedmi evropski naslov po dolgih 32-ih letih, odkar je Real pred tem zadnjič slavil v Ligi prvakov. Mnogi bi bili še kako zadovoljni že s samo enim naslovom Lige prvakov, vendar ne Real Madrid. Do takrat šestkratni prvaki Evrope, so bili že neučakani, da bo letu 1966 znova zavladajo Evropi. Sedmič v zgodovini kluba si je Real pokoril Evropo 20. maja 1998, ko je bil v Amsterdamu boljši z 1-0 od Juventusa. Takrat je tekmo gledalo preko televizije več kot 500 milijonov ljudi, ko je Pedja Mijatović dosegel svoj najpomembnejši zadetek v karieri, s čimer je zaznamoval zgodovino kraljevega kluba.

“To je bila življenjska priložnost in nismo je mogli spustiti iz rok, to je bil novo rojstvo Madridisma,” se spominja Fernando Hierro. Real Madrid je začela svoje pot do naslova Lige prvakov 17. septembra 1997 proti Rosenborg in se skozi skupinski del prebili s štirimi zmagami, enim remijem in enim porazom. Potem, ko so beli najprej v četrtfinalu izločili Bayer Leverkusen ter nato v polfinalu še Borussio Dortmund, so se uvrstili v svoj prvi finale po 17-ih letih.

Illgner, Panucci, Hierro, Sanchis, Roberto Carlos, Seedorf, Karembeu, Redondo, Raul, Mijatović in Morientes je bila začetna postava Real Madrida, ki je stopila na igrišče Amsterdam Arene 20. maja 1998. Na semaforju se je pisala 66. minuta, ko je Robero Carlos poskusil z diagonalnim strelom, vendar so branilci Juventusa blokirali njegov strel. Odbita žoga je pristala na nogi Mijatovića, ki je videl, da je Peruzzi padel na tla ter ga je lepo preigral ter z levo nogo dosegel zadetek, ki je odločil finale Lige prvakov v sezoni 1997/98, s čimer se je v Real Madrid vrnila evropska slava, “La Séptima”.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us