X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas in Raúl nagrajena s strani španske nogometne zveze

Španska nogometna zveza ima sedaj svoj lasten muzej, ki bo posvečen španski reprezentanci, sam muzej pa je na sedežu španske nogometne zveze odprl princ Felipe. Ob tej priložnosti sta bila nagrajena s strani španske nogometne zveze tudi dva igralca Real Madrida in sicer Casillas in Raúl.

Iker Casillas in Raúl sta do sedaj oba zbrala 102 nastopa za Španijo in sta tako poleg nekdanjega vratar Andonija Zubizarreta, še edina dva igralca, ki sta presegla mejnik 100. nastopov za špansko izbrano vrsto. Zaradi tega je oba princ Felipe nagradil s kraljevim redom za zasluge na športnem področju, poleg tega pa sta s strani španske nogometne zveze in nacionalne zveze za šport prejela tudi zlato medaljo.

Zlati medalji sta imeli na zadnji strani vpisana datuma 100. tekme za špansko reprezentanco. Raúl je ta zgodovinski mejnik dosegel 15. avgusta leta 2004 proti Islandiji v Reykjaviku. Casillas pa je odigral svojo100. tekmo v izbrani vrsti proti Argentini 14. novembra 2009. “Zelo smo hvaležni za te medalje,” je dejal Casillas, “saj so potrdilo za naše uspešne kariere in trdo delo, prav tako pa nam bodo pomagale, da bomo še napredovali kot igralci in pri promociji tega športa.”

Princ Felipe se je ob tem sestal tudi s celotno špansko reprezentanco ter se z njimi tudi slikal. “Naredili boste veličastno delo, ko nas boste predstavljali v Južni Afriki,” je dejal: “Tej ekipe ne manjka kakovosti, zagona, trdega dela in navdušenje za zmago. In vse to bomo videli v vsaki vaši tekmi. Vaš trud bomo skrbno spremljali, zato vso srečo na svetovnem prvenstvu.”

Tega velikega dogodka se je udeležilo veliko pomembnih osebnosti iz sveta nogometa, vključno s predsednikom španske nogometne zveze Angel Maria Villar, generalni direktor Real Madrida Jorge Valdano in Manuel Redondo, direktor predsedniškega urada.