X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predstavitev “Corazon Classic Match 2010”

imageshack.us

Stadionu Santiago Bernabéu bo 30. maja prizorišče dobrodelne tekme imenovane “Corazon Classic Match 2010” (Klasična tekma za srce 2010). Tekma se bo igrala na pobudo fundacije Real Madrida, podporo tekmi pa sta dala tudi španski olimpijski komite in občina Madrid. Legendarni igralci Real Madrida in AC Milana se bodo borili iz oči v oči za boj proti nenadnim smrtim, ki se dogajajo v svetu športa. Zidane, Figo, McManaman, Butragueño, Karembeu, Maldini, Baresi, Costacurta in mnogi drugi bodo navduševali navijače na Santiago Bernabéu.

Predstavitev tekme se je začela v pokalni sobi Belega koloseja, kjer je bilo tudi devet evropskih pokalov, ki jih je osvojil kraljevi klub, kot tudi nešteto drugih trofej. Real Madrid in Milan sta najuspešnejša nogometna kluba v Evropi, saj sta skupaj osvojila kar 16 evropskih naslovov. Legende, kot so Paco Buyo, Amancio Amaro in Ricardo Gallego so se ob tej priložnosti zbrali in se spominjali tistih slavnih let na stadionu. Amancio (zdaj trener ekipe veteranov), je razložil kako je ekipa leta 1966, katere igralec je bil tudi sam, osvojila šesto evropsko zvezdico proti Partizanu, kjer je prav on dosegel odločilen zadetek.

imageshack.us

Predsednik španskega olimpijskega komiteja Alejandro Blanco in podžupan občine Madrid, Ignacio Gonzalez, sta se prav tako prišla na predstavitev v pokalno sobo, preden so se vsi s podzemno železnico odpravili do želežniške postaje Chamartin, kjer se je predstavitev nadaljevala. V avli postaje je bilo majhno nogometno igrišče, kjer je se med seboj pomerili dve ekipi z otroci do osmih let, ki so nosili drese obeh klubov.

imageshack.us imageshack.us

Tekmo so spremljali tudi predsednik Real Madrida Florentino Perez, člana odbora Manuel Cerezo in Luis Gomez Montejano ter Emilio Butragueño. Tekma se je končala s streli iz najstrožje kazni, kjer so otroci dobili priložnost premagati legendarnega vratarja Paca Buya, ki ga je poskušal premagati tudi Ricardo Gallego. Nekdanji igralec je bil vidno navdušen nad celotnim vzdušjem in je pri tem dejal: “Real Madrid nam daje še enkrat priložnost, da zaigramo na svetišču, kot je to Santiago Bernabéu. V nedeljo bomo spet postali otroci, ko bomo igrali na stadionu, kjer smo preživeli najsrečnejše dnevi našega življenja.”

imageshack.us

Amancio Amaro je ob tem objavil listo igralcev za tekmo. “Ta tekma predstavlja veliko zmago,” je dejal, “do sedaj smo prodali že 55.000 vstopnic.” Njegovi objavi igralcev, ki bodo zaigrali na dobrodelni tekmi so sledili še govori prisotnih.

imageshack.us

Alejandro Blanco
“Še posebej se želim za to zahvaliti predsedniku, Florentinu Perezu, saj bomo zaradi njegove pomoči lahko pomagali športu z genskimi študijami.”
imageshack.us

Ignacio Gonzalez
“Nenadna smrt prizadenejo veliko športnikov, saj vsako leto zabeležimo kar 35.000 nenadnih smrti. Občina Madrida želi vlagati v raziskave, tehnično opremo in ozaveščanje javnosti.”
imageshack.us

Florentino Perez
“Nogomet bi moral služiti kot sredstvo za združitev ljudi. To bo zelo posebna tekma med dvema kluboma, med katerima je veliko prijateljstvo. Ta šport pooseblja strast, občutek in zgodovino, vendar pa mora bolj kot vse ostalo, prenašati vrednote solidarnosti, kot to kažeta Real Madrid in AC Milan. Končni rezultat na tej tekmi tako ne bo bistvenega pomena. Tekma bo ustvarila zgodovino, saj bodo otroci dobili priložnost spet videti igrati legendarne igralce.”

imageshack.us

SEZNAM IGRALCEV:

REAL MADRID (Trenerji: Amancio, Michel, Martin Vazquez): Buyo, Contreras, Jaro, Chendo, Velasco, Rojas, Sanchis, Ramis, Fernando Sanz, Helguera, Sabido, Oscar Rubio, Garcia Cortes, Julio Llorente, Figo, McManaman, Victor, Gallego, Zidane, Karembeu, Ivan Perez, Santillana, Butragueño, Amavisca, Dani, Alfonso.

AC MILAN (Trenerja: Donadoni, Lorenzini): Sebastiano Rossi, Simone Braglia, Baresi, Costacurta, Maldini, Filipo Galli, Panucci, Angelo Carbone, Diego Fuser, Stefano Eranio, Lentini, Rui Costa, Boban, Marco Simone, Massaro, Evani, Albanese, Stefano Nava, Papin, Weah, Cafu, Serginho.