X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predstavitev Joseja Mourinha

imageshack.us

Danes se je zgodilo tisto, kar se je napovedovalo vse od finala Lige prvakov na Bernebeu, saj je bil Jose Mourinho v novinarskem središču Bernebeua predstavljen kot novi trener Real Madrida.

Uvod Valdana:
“Jose Mourinho je podpisal za Real Madrid za naslednje štiri leta. Čast je imeti enega od najboljših trenerjev na svetu, zato smo zelo veseli, da je podpisal za Real Madrid. Moja naloga je, da strmim k temu, kar je najboljše za klub in v tem trenutku je najboljši Jose Mourinho, kar je tudi razlog, da je danes tukaj. Dobrodošel in veliko sreče.”

Mourinho:
“Pozdravljeni. Na začetku se opravičujem zaradi slabega znanja jezika, malce mi je ušel iz glave, ker sem se učil italijanščino, vendar pa sem prepričan, da ga bom v mesecu dni ponovno obvladal. Ne vem, če sem se rodil, da bi bil trener Real Madrida, vendar pa sem se definitivno rodil za to, da sem nogometni trener. Sem trener in všeč so mi najtežji izzivi.”

“Privlači me zgodovina Real Madrida, njihova razočaranja v zadnjih letih in pričakovanja zmag. To je unikaten klub. Zelo sem ponosen, da sem trener Real Madrida. Rad bi mislil, da bodo tudi moji igralci mislili enako kot jaz. Pri vsem tem ni najlepša stvar biti igralec ali trener tega kluba, ampak je najlepše zmagovati s tem klubom. To je tisto, kar me motivira.”

“Mislim, da je štiriletno obdobje, kolikor sem s pogodbo vezan s klubom, je dovolj dolga doba, da skupaj sestavimo ustrezno zmagovalno klimo in razvijemo prepoznavno igro za sedanjost in prihodnost Real Madrida. Zelo sem navdušen in samozavesten. Zaupam nogometašem, ki sem jih z današnjim dnem tudi uradno prevzel in upam, da bodo tudi oni zaupali novemu trenerju.

“Želim se zahvaliti predsedniku, odboru in Jorge Valdanu, ki verjamejo, da je Jose Mourinho pravi trener za ta projekt.”

“Moj cilj je zgradi sedanjost, ki se bo nato lahko nadaljevala tudi v prihodnosti. Drugo leto bo pri tem ključno. Takrat se doseže ravnotežje med napredkom ekipe in delom trenerja, ki ga je opravil. Ne potrebujemo veliko časa za izgradnjo ekipe z lastno identiteto in za prihodnost.”

“Lahko vam obljubim, da bom ostal Jose Mourinho z vsemi svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi in da ta Jose Mourinho dela trdo in dobro, morda še preveč. Kar me najbolj vodi, je vedno naslednji izziv in to je sedaj Real Madrid. Moj raven motivacije ali predanosti se nikoli ne spremeni. Vedno dam od sebe svoj maksimum in tako bom tudi Real Madridu dal vse svoje znanje in delo. Trdo sem delal, da sem si zaslužil, da sem danes tukaj.”

“Sem sem prišel potem, ko sem osvojil že vse naslove, ki jih lahko trener osvoji na klubski ravni, vendar pa zaradi tega niso zadovoljivi moji apetiti, saj si vedno želim še več. Pomembno je, da si dovolj ponižen, da se vsak dan naučiš nekaj novega. Hočem tisto, kar si želi Real Madrid. Od tega dne naprej sta Real Madrid in jaz eno in želita si istih stvari.”

“Organizirano igranje se razlikuje od obrambne igre. Ko nekdo laž ponavlja in ponavlja, bo to pri inteligentnih ljudeh bila še vedno laž, medtem ko pri neinteligentnih ta nenadoma postane resnica. Na srečo je v svetu nogometa več inteligentnih, kot  neinteligentnih in zato sem bil trener ekipe, kot so to Porto, Inter, Chelsea in sedaj Real Madrid.”

“Ravnotežje v ekipi se doseže z dobrim igranjem z in brez žoge, odvisno je od obrambe in od napada, prav tako pa tudi od tega, če si psihično dovolj močan, da zmagaš na odločilnih tekmah. Nemogoče je zmagati pomembne tekme ali osvojiti naslove brez psihološke trdnosti. Nogomet se igra kot ekipa. Vsak igralec je drugačen, vendar pa trenirajo skupaj in tvorijo družino, ki jim lahko včasih postane še bolj pomembna od njihove prave družine. Klub je druga družina za igralce. Vse to se da doseči le z veliko mero sočutja in to je edini način, da se doseže nepričakovane rezultate. Ko ta trenutek pride, nogometaši ostajajo moji igralci za vedno.”

Cristiano Ronaldo je neverjetno pomemben nogometaš, ne samo za Real, temveč za nogomet na splošno. Moja moštva so vedno temeljila na moči celotne ekipe in ne na posameznikih. Cristiano je rojen zmagovalec, ki rad zmaguje. Torej, če rad zmaguje, potem ga ne bo težko prepričati, da pri Realu ni trener, niti niso igralci najpomembnejši, ampak je sam klub. Raul je že spisal zgodovino Real Madrida in zato ga ne morem obravnavati kot kateri koli drugega igralca. Splošno gledano ekipa ne potrebuje drastičnih sprememb. Lahko se zgodi, da se bodo ekipi pridružili trije ali štirje novi igralci, ki bi povečali možnosti ekipe pri prilagoditvi na poseben slog igre.”

“Ne želim si, da bi se moja ekipa bala nasprotnikov. Strah je beseda, ki jo ne boste našli v mojem slovarju nogometa in zato želim, da ne bo strah prisoten v mojih igralcih. Preden dosežeš finale Lige prvakov, moraš odigrati dvanajst tekem. Vse dobre in slabe stvari iz preteklih let sedaj niso več pomembne, ker bomo začeli iz nič. Delali bomo za vsako tekmo posebej, ne da bi bili obsedeni s turnirjem. Sanjali bomo o tem, da bomo dosegli finale na Wembleyu, vendar pa ne bomo bili obsedeni s to idejo. Pritisk je za mene motivacijski dejavnik, zato to ni nekaj, kar bi negativno vplivalo na moje delo.”

“Kar se tiče Barcelone, nimam nič proti njej. Sem trener Real Madrida in me zato skrbi le Real Madrid, ne Barcelona. Želim ustvariti velik Real Madrid, pri tem pa nočem razmišljati o Barceloni. Seveda bom igral proti njej, toda sovražil je ne bom, nanjo bom gledal tako kot na ostalo konkurenco. Če me sovražijo v Barceloni, potem je to problem tistih, ki me sovražijo in ne moj.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us