X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sedem zadetkov za dobrodelne namene

Stadionu Santiago Bernabéu je bil včeraj prizorišče “Corazon Classic Match 2010”, kjer sta se pomerili veterani Real Madrida in AC Milana. Tekma je seveda bila dobrodelne narave, saj so jo vse legende odigrale z namenom, da bi zbrali čim več sredstev za raziskave sindroma nenadne smrti.

Navijači na Bernabéu so bili navdušene, da so ponovno lahko videli igrati legendarne nogometne zvezde, kot so zmagovalci trofeje Ballon d’Or Zidane, Figo, Weah in Papin, kot tudi veliko drugih nekdanjih igralcev, kot so to Butragueño, Sanchis, McManaman, Karembeu, Maldini in Baresi.

V prvem polčasu sta skupaj ekipi dosegli štiri zadetke, medtem ko sta jih nato v zadnjih 45-ih minutah dosegli še tri, torej skupno sedem zadetkov. Milan je boljše začel in povedel preko Simonija, ki je z močnim strelom premagal Paca Buya (4′). Že dve minuti kasneje je Rui Costa dosegel že drugi zadetek za Milan, potem ko je izkoristil odbito žogo Realove obrambe.

Real Madrid se je kmalu odzval, vendar pa so odlični refleksi Milanovega vratarja Rossija bili velikokrat odlični in je preprečil kar nekaj zadetkov. Prvi zadetek za bele je dosegel Butragueñoz glavo, potem ko sta pred tem lepo kombinirala Zidane in Figo (11′). Tudi pri drugem zadetku Reala je bil podajalec Luis Figo, ki je z briljantno podajo našel Amavisca, ki je izenačil rezultat (37′).

Tudi po odmoru je bila tekma še vedno zelo napeta, saj sta imeli obe ekipi več priložnosti za zadetek. Real Madrid je prvič na tekmi povedel preko Alfonsa, ki je z močnim strelom od daleč dosegel svoj prvi zadetek na tekmi, potem ko so beli izpeljalo lep protinapad, ki ga je začel Figo (52′). Vendar pa se je Milan še naprej boril in je izenačil rezultat po svojem protinapadu, potem ko je Rui Costa sam pretekel 30 metrov in dosegel zadetek.

V zadnjem delu je bila Real Madridu dodeljena enajstmetrovka, potem ko so igralci v kazenskem prostoru nepravilno zaustavili Ivana in njegov brat Alfonso jo je pretvoril v zadetek. Domači so tako na koncu zmagali, vendar pa je bil pravi zmagovalec tekme fundacija za znanstvene raziskave, ki se osredotoča na sindroma nenadne smrti.

POROČILO TEKME:
4 – Real Madrid Veterans: Buyo, Chendo, Fernando Sanz, Sanchis, Garcia Cortes, Gallego, Karembeau, Zidane, Figo, Butragueño, Santillana -starting eleven-, Contreras, Jaro, Rojas, Ramis, Rubio, Sabido, Julio Llorente, Ivan Perez, McManaman, Amavisca, Velasco, Victor.
3 – Milan Glorie: Rossi, Cafu, Costacurta, Baresi, Maldini, Evani, Boban, Serginho, Simone, Rui Costa, Massaro -starting eleven-, Nava, Contra, Weah, Papin, Braglia, Fuser, Galli, Panucci, Lentini, Carbone, Eranio.

Goli: 
0-1
(4′): Simone
0-2 (6′): Rui Costa
1-2 (11′): Butragueño
2-2 (37′): Amavisca
3-2 (52′): Alfonso
3-3 (57′): Rui Costa
4-3 (85′): Alfonso

PROJEKCIJA SLIK

ZADETKI: