X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nogometni izbor 2010

imageshack.us

Včeraj je na stadionu Santiago Bernabeu potekala slavnostna podelitev nagrad nogometnega izbora 2010 (“Futbol Draft 2010″). Na slovesnosti so tako prejeli nagrade najbolj obetavni mladi španski igralci med 16. in 20. letom. V zaključni izbor so se uvrstile tudi Madridiste in sicer Sarabia, Mejias in Marcos Alonso, poleg tega sta nagradi prejela tudi Parejo (Getafe) in Joselu (Delta Vigo), kljub temu pa je bil glavna zvezda petega izbora Sergio Canales. Prva okrepitev Real Madrid za sezono 2010/11 je bil zelo navdušen nad priznanje, kakor tudi nad tem, da bo lahko branil barve belega kluba. “Še pred kratkim sem bil v drugi ekipi Racinga in si sploh nisem mislil, da se bom lahko pridružil tako velikemu klubu. To je čudovito, kaj se mi dogaja.” Na dan, ko je bil Jose Mourinho predstavljen kot novi trener Real Madrid je spregovoril tudi Canales: “Mourinho je eden najboljših trenerjev in si bo z Real Madridom želel osvojiti naslove, saj je rojen zmagovalec. Sem prihajam z veliko željo in upam, da bom izkoristil vsako priložnost po svojih najboljših močeh.”

Vse od zadnje tekme na vseh ravneh nogometa, nihče ni želel, da bi izpustil letošnji nabor najboljših igralec, kjer so vsi lahko videli tudi takšnega dragulja kot je Sergio Canales, ki je bil v družbi prav tako velikih imen, kot so to Bojan, David de Gea, Fran Mérida, Dominguez, Azpilicueta … In tako je bilo nagrajenih 33 igralcev (zlata medalja, srebrna medalja in bronasta medalja), ki bi si jih želel imeti vsak klub v svojih vrstah. Pri tem niso manjkali niti igralci Real Madrida, saj sta Tomás Mejías (vratar Real Madrid C) in Pablo Sarabia (levo krilo Castille) prejela bronasti medalji. Poleg tega, pa je bil Marcos Alonso, sicer levi bočni igralec Castille, izbran s strani navijačev preko marca.com za najobetavnejšega levega bočnega branilca in je tako pristal v najboljši enajsterici. Pri tem pa je potrebno poleg Canalesa, ki je že sredi sezone podpisal za Real Madrid, omeniti še otroka Real Madrida, Pareja, ki trenutno igra za Getafe, ki je prejel prav tako kot Canales zlato medaljo za igralno mesto desnega centralnega vezista. Bronasto medaljo med napadalci je prejel tudi Joselu, ki je s strani Real Madrida posojen pri Celti Vigo.

Okoli 19:30 so začeli na idilično prizorišče Santiaga Bernabéu prihajati vsi nagrajenci. Sledil je čas za pozdrave, čestitke, fotografiranje in občudovanje veličine belega templja. Končno je temu sledilo še najpomembnejše, podelitev priznanj. Zmagovalci Real Madrida so pri tem s ponosom dejali: “Nagrada že drugi leto zapored je priznanje za delo, ki ga sem ga opravil in pri tem bi lahko dobilo nagrado še veliko igralcev iz mladinskih vrst Real Madrida,” je priznal Pablo Sarabia, “Zelo velika konkurenca je tako, da sem vesel, da se je moje ime pojavilo med najboljšimi,” je dejal Mejias. Marcos Alonso, ki okreva po poškodbi levega gležnja, je bil prav tako srečen, ker “se ljudje spomnijo nate.”

Generalni direktor Real Madrida, Jorge Valdano, je kot gostitelj na Bernabéu prav tako spregovoril: “Pred nami so zagotovo nekateri igralci, ki bodo bodo oblikovali zgodovino tega športa. Te nagrade so izhodišče, ki bi morale služiti za povečanje samozavesti posameznega igralca, čeprav je že velika nagrada za vsakega nogometaš igranje nogometa.” Nazadnje je Valdano pohvalil tudi kakovost španskih mladih igralcev: “Pred kratkim mi je sam platini rekel, da ima Španija ene najboljših mladinskih šol, ki imajo veljavo tudi v svetu.”

VRATARJI
Gold Draft De Gea Quintana David, De Gea Atlético Madrid
Silver Draft MARIÑO VILLAR DIEGO, DIEGO Villarreal
Bronze Draft Mejías Osorio Tomás, Mejía Real Madrid
DESNI bOČNI BRANILCI
Gold Draft Azpilicueta Tanco César, Azpilicueta Osasuna
Silver Draft Gaspar Pérez Mario, Mario Villarreal
Bronze Draft Dalmau Martinez Albert, Dalmau F.C. Barcelona
LEVI bOČNI bRANILCI
Gold Draft Valdes Díaz José Angel, José Ángel Sporting Gijón
Silver Draft Vila Rosello Didac, Didac Espanyol
Bronze Draft Torres Caturla Manuel, Manu Torres Málaga
DESNI cENTRALNI bRANILCI
Gold Draft San Jose Dominguez Mikel, San José Athletic Bilbao
Silver Draft Torres Ruiz Juan, Cala Sevilla FC
Bronze Draft Botia Rabasco Albert, Botia Sporting Gijón
LEVI CENTRALNI BRANILCI
Gold Draft Dominguez Soto Alvaro, Alvaro Domínguez Atlético Madrid
Silver Draft Ruiz Torre Víctor, Víctor Ruiz Espanyol
Bronze Draft Muniesa Martinez Marc, Muniesa F.C. Barcelona
DESNI VEZISTI
Gold Draft Parejo Muñoz Daniel, Parejo Getafe CF
Silver Draft Baena Urdiales José Raúl, Raul Baena Espanyol
Bronze Draft Domínguez Lamas Juan, Juan Domínguez Deportivo de la Coruña
LEVI VEZISTI
Gold Draft Mérida Pérez Francisco, Fran Mérida Arsenal
Silver Draft Camacho Barnola Ignacio, Camacho Atlético Madrid
Bronze Draft Gómez Campaña José, José Gómez Sevilla FC
DESNA KRILA
Gold Draft Gontán Gallardo Sergio, Keko Valladolid
Silver Draft De Marcos Arana Oscar, De Marcos Athletic Bilbao
Bronze Draft Femenia Far Francisco, Kiko Hercules
LEVA KRILA
Gold Draft Alba Ramos Jordi, Jordi Alba Valencia
Silver Draft Muniain Goñi Iker, Iker Munian Athletic Bilbao
Bronze Draft Sarabia García Pablo, Sarabia Real Madrid
NAPADALNI VEZISTI
Gold Draft Canales Madrazo Sergio, Canales Racing Santander
Silver Draft Herrera Agüera Ander, Ander Herrera Zaragoza
Bronze Draft Román Alarcón Francisco, Isco Valencia
NAPADALCI
Gold Draft Krkic Pérez Bojan, Bojan F.C. Barcelona
Silver Draft Gonzalez Bastón Borja, Bastón Atlético Madrid
Bronze Draft Sanmartín Mato José Luis, Joselu Celta Vigo R.C.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us