X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

32 let brez Boga nogometa

Don Santiago Bernebeu

Real Madrid je danes zavit v črno, saj na današnji dan, 2. julija 2010, mineva natanko 32 let od smrti Santiaga Bernabéu. 32 let od smrti predsednika, ki ni spremenil le zgodovine Real Madrida, pač pa tudi zgodovino svetovnega nogometa.

Kot vsako leto v začetku junija, sta tudi včeraj v spomin na njegovo smrt v imenu kluba na njegov grob v Almansi položila venec Santamaría in Pérez Payá, zvečer pa se je zbralo tudi veliko nekdanjih igralcev s predsednikom Perezom na čelu v Madridu pri spominski maši v spomin na Santiaga Bernabeu. Njegova smrt je bila velik udarec za Real Madrid pred 32-imi leti, saj se je Real Madrid z njim kot predsednikom prebil na vrh španske lige, kot tudi Evrope ter si tako pridobil sloves najbolj občudovanega kluba, ki se ga drži še danes. Prav po njegovi zaslugi se je ta institucija spremenila in ubrala popolnoma drugo pot, ki se je izkazala za najboljšo. Santiago Bernebeu je poskrbel za izgradnjo novega stadiona, ki danes nosi tudi njegovo ime, prav tako pa je s svojim nosom za talente v klub pripeljal nekatere najboljše igralcev v zgodovini, kot sta to Alfredo di Stefano in Ferenc Puškaš, zaradi česar je Santiago Bernabéu z Real Madridom postavil visoke reference v svetovnem športu.

Njegovo delovanja na mestu predsednika Real Madrida, lahko opišemo kot najuspešnejše obdobje v zgodovini kluba, saj je kraljevi klub pod njegovim predsedovanjem osvojil praktično vse mogoče naslove, saj sta pod njim tako nogometna ekipa, kot tudi košarkarska dominirali v Španiji in Evropi, o čemer govorijo tudi osvojeni naslovi:
Nogomet: 16 naslovov La Lige, 6 naslovov evropskega pokala (Liga prvakov), 6 naslovov španskega pokala, en naslov interkontinentalnega pokala, 2 naslova latinskega pokala, 2 naslova svetovnih klubskih prvakov …
Košarka: 31 ligaških naslovov, 18 pokalnih naslovov, 6 naslovov evropskega pokala, trije naslovi svetovnih klubskih prvakov …

Santiago Bernebeu za svojo delovno mizo

Santiago Bernebeu za svojo delovno mizo

Zgodovinski predsednik

Santiago Bernabéu Yeste (8. junij 1895 – 2. junij 1978)

Santiago Bernabeu in Di Stefano ob podpisu pogodbe

Santiago Bernabeu in Di Stefano ob podpisu pogodbe