X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sergio Ramos prvič kapetan Španije

Sergio Ramos je na tekmi proti Južni Koreji prvič nosil kapetanski trak Španije, potem ko je za zbrano vrsto Španije do sedaj zbral 59 nastopov. Pri vsega 24-ih letih je Ramos med drugim tudi eden od kapetanov Real Madrida. V dresu furije je Realov branilec debitiral 26. marca 2005 v Salamanci na tekmi proti Kitajski. Sergio uteleša vse vrednote nogometašev, ki so bili kapetani španske reprezentance skozi svojo zgodovino, kot to počne tudi trenutni kapetan Iker Casillas.

Ramos in Iniesta sta bila edina dva igralca v začetni postavi Španije proti Južni Koreji, ki sta pred tem začela tudi prejšnjo tekmo proti Savdski Arabiji. Tako v prvi postavi ni bilo drugega igralca, ki bi imel več nastopov za izbrano vrsto kot Ramos (Casillas – 103. nastopi, Xavi – 84. nastopov, Puyol – 82. nastopov, Torres – 72. nastopov in Xabi Alonso – 67 nastopov), zaradi česar je bila logična poteza, da je bil Ramos kapetan na tej tekmi.

Ko smo že pri reprezentanci Španije, je potrebno omeniti, da je Raul Albiol še vedno nepremagan oz. je brez poraza v reprezentančnem dresu. Vse od takrat, ko je branilec Real Madrida doživel prvenec v reprezentanci, kar je bilo 13. marca 2007, Španiji ni uspelo zmagati le na treh tekmah, pa še na teh treh tekmah v ekipi ni bilo Albiola (Finska 0-0, Italija 0-0 – Španija je nato zmagala po enajstmetrovkah in ZDA 0-2).