X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odštevanje do začetka SP 2010 za 10 Madridist

V petek se začne nogometno svetovno prvenstvo v Južna Afriki 2010, kjer bo sodelovalo tudi deset igralcev Real Madrida: Casillas, Sergio Ramos, Albiol, Arbeloa, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Pepe, Kaka, Higuain in Van der Vaart.

ŠPANIJA: V vrstah furije je zbranih največ Madridist in sicer 5 (Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol in Xabi Alonso). Španija je pred prvenstvom do sedaj odigrala dve prijateljski tekmi v Avstriji in sicer proti Savdski Arabiji in proti Južni Koreji. Obe tekmi so tudi Španci dobili, saj so bili na prvi tekmi boljši od nasprotnika z rezultatom 3-2, na drugi pa z 1-0. Jutri bo Španija v Murciji ob 22:00 odigrala še tekmo proti Poljski, nato pa se bo v četrtek reprezentanca odpravila v Južno Afriko. Svojo prvo tekmo na prvenstvu bodo odigrali 16. junija proti Švici.

PORTUGALSKA: Portugalska izbrana vrsta, vključno s Cristianom Ronaldom in Pepejem, je že v južnoafriškem mestu Magaliesburg, ki je 113 km oddaljeno od Johannesburga. Portugalci so v Južno Afriko prispeli včeraj, v torek popoldan pa bodo že odigrali tudi prijateljsko tekmo proti Mozambiku (16:30). Varovanci Carlosa Queiroza so pred potovanjem v Južno Afriko v prijateljskih tekmah remizirali 0-0 z Zelenortskimi otoki in premagali s 3-1 Kamerun. Portugalci bodo svojo prvo tekmo na SP 2010 odigrali 15. junija proti Slonokoščeni obali.

BRAZILIJA: Kaka je že v Južni Afriki z brazilsko reprezentanco, danes pa so že odigrali tudi prijateljsko tekmo proti Tanzaniji in slavili z rezultatom 5-1, en zadetek za Kanarčke pa je prispeval tudi Kaka. Sicer pa je to zadnja pripravljalna tekma Brazilcev pred začetkom SP, kjer bodo prvo tekmo odigrali 15. junija proti Severni Koreji. Pred tem so še na prijateljski tekmi premagali Zimbabve s 3-0.

ARGENTINA: Reprezentanca Higuaina je prispela v Južni Afriki 29. maja in vse od takrat trenira v mestu Pretoria. Argentina je na edini prijateljski tekmi pred prvenstvom premagala Kanado s 5-0. Svojo prvo tekmo na mondialu bodo igrali 12. junija proti Nigeriji.

NIZOZEMSKA: Nizozemska reprezentanca je v Južno Afriko prispela včeraj. Pred tem so na prijateljskih tekmah premagali Mehiko (2-1), Gano (4-1) in Madžarsko (6-1). Reprezentanca Van der Vaarta bo igrala svojo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu proti Danski 14. junija v Johannesburgu.

Številke Madridist na mondialu 2010

Iker Casillas bo še naprej na hrbtu nosil številko “1”, medtem ko bo njegov soigralec pri Real Madridu in v španski reprezentanci Albiol nosil številko “2”, Xabi Alonso bo nosil številko “14”, Sergio Ramos številko “15” in Alvaro Arbeloa številko “17”.

Cristiano Ronaldo bo kot je že navada v portugalski reprezentanci nosil dres s številko “7”, medtem ko bo Pepe nosil številko “15”. V brazilski reprezentanci je številka “10” rezervirana za Kakaja, Van der Vaart bo za Oranžne nosil številko “23”, medtem ko bo Higuain pri Argentini nosil dres s številko “9”.