X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Van der Vaart

Rafael van der Vaart je v intervjuju za španski častnik Marca razkril svoje poglede glede Jose Mourinha.

“Zelo sem navdušen nad podpisom Mourinha. Vsi igralci v Real Madridu bomo imeli dovolj priložnosti. Mourinho je poseben trener, ki iz vsakega igralca izvleče le najboljše. Dobro razume svoje igralce in ima zmagovalno mentaliteto. Projekt, ki se sedaj začenja na novo je zelo dober.”

“Prestope sem spremljal preko medijev, nekaj pa sem se pogovarjal tudi s soigralci. Vsi govorijo o Mourinhu, kar je povsem normalno, potem ko je kot trener že vse osvojil in bo sedaj tudi trener Real Madrida. Mislim, da je normalno tudi za vse nas, da smo navdušeni nad tem, ne samo da so navijači. Pomembno je za nas igralce, da delamo pod njegovo taktirko.”

“Zadnja sezona ni bila lahka. Veliko novih igralcev je prispelo v ekipi, zaradi česar je težko zmagovati in ob enem lepo igrati že v prvem letu. Nismo dosegli našega cilja in v klubu so se odločili, da pripeljejo najboljšega trenerja na svetu. Sam verjamem, da je to prava odločitev, ker Real Madrid mora znova osvajati naslove in to sedaj.”

“Imamo najboljše igralce in najboljšega trenerja na svetu, zato moramo osvojiti nekaj, kajne? Verjamem, da so bili temelji za dolgoročen projekt zelo dobro postavljeni. Vsa ta prizadevanja so zato, da bi bil Real Madrid najboljša ekipa dlje časa in to je mesto, kjer bi morala ta ekipa vedno biti.”

“Sam razmišljam le o tem, da bom ostal v ekipi, saj si res ne želim oditi. Še naprej bom trdo delal, da bi dobil veliko priložnosti za igranje v tej odlični ekipi. Zelo sem navdušen nad tem, kaj vse naj čaka v avgustu in tega si ne želim zamuditi za nič na svetu. Vem, da lahko storim še veliko več za to ekipo.”

“Upam, da bom na svetovnem prvenstvu igral dobro. Smo v dobri formi in smo zaradi tega optimistični. Nizozemska je dobra ekipa. Svetovno prvenstvo bo zelo izenačeno. Španija, Anglija, Argentina, Brazilija … in še več favoritov je. Španija ima zelo privlačen slog igre in njihove individualne kvalitete so odlične. Če bi se tekmovanje odločalo po slogu igre, potem bi bila Španija in Nizozemska zagotovo prvaki, vendar pa za zmago na takšnem prvenstvu potrebuješ več kot samo to.”