X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je za španski radio Cadena SER razpravljali o tem, kako se je Španija pripravljala na svojo prvo tekmo na svetovnem prvenstvu.

“Ogledali smo si video prijateljske tekme Švice proti Kostariki in proti Italiji. Imajo močan protinapad, prav tako pa predstavljajo nevarnost iz standardnih položajev. Fizično so dobro pripravljeni in znajo zadržati žogo.”

“V ponedeljek smo imeli sproščeno večerjo, sedaj pa razmišljam samo o sredi. Uspelo nam je še pogledati drugi polčas tekme Italije, kjer smo videli, da so imeli zelo težko tekmo, ki je bila zelo izenačena. Kljub temu pa sem prepričan, da bodo končali med najboljšimi ekipami, kljub temu da niso na svoji prvi tekmi igrali po svojih najboljših močeh. Nemčijo na drugi strani je bilo zabavno gledati. Imajo uničujoč napad in igrajo zelo hitro. Nizozemska ima prav tako dobro ekipo. Ko gre za afriške ekipe, zaenkrat izgleda, da je Gana najboljša med njimi.”

“Komaj čakamo, da začnemo igrati. Večina ostalih tekem je že odigrala svojo prvo tekmo, tako da smo veseli, da bomo tudi mi kmalu prebili led. Trdo se pripravljamo in zato bomo pripravljeni, da zaigramo po naših najboljših močeh.”

“Z Andresom Iniesto je vse v redu. Če se počuti dobro, potem ni nobenega razloga, da bi bil previden. Moramo igrati na polno od samega začetka.”

“Zelo sem vesel, da je Real Sociedad napredovali v Primero Division. Upam, da bodo bili sposobni ostati v vrhu še dolgo časa. Imam veliko prijateljev in družine, ki sedaj praznujejo. V moje srcu je posebno mesto za Real.”