X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrida dobil nov dom

imageshack.us

Caja Magica (Magična škatla) je danes tudi uradno postala novi dom košarkarske ekipe Real Madrida, potem ko sta kar sredi dvorane podpisala sporazum Florentino Perez in predsednik madridskih prizorišč in konferenc, Luis Blazquez.

Predsednika Real Madrida so ob tem slavnostnem podpisu spremljali še člana odbora Enrique Sanchez in Gumersindo Santamaría, častni košarkarski predsednik Emiliano Rodriguez, Jorge Valdano, Antonio Maceiras, Ettore Messina, Alberto Herreros, Clifford Luyk, Alberto Angulo, Felipe Reyes in Sergio Llull.

“To je zelo pomemben dan za Real Madrid,” je dejal Perez, “Košarkarsko ekipo želimo izboljšati in danes lahko rečemo, da je naša nova prihodnost tudi v podpisu za igranje v tem veličastnem objektu.”

Luis Blazquez je kasneje tudi sam izrazil zadovoljstvo glede “dogovora, ki omogoča dvorani Caja Magica združiti moči z najpomembnejšo blagovno znamko v Španiji, kar nam omogoča, da vstopimo na domače in mednarodne trge.”

Župan Madrida Alberto Ruiz Gallardón je zaključila slovesnost z ugotovitvijo, da “je to zelo pomemben korak za košarko Real Madrid. Dvorana Caja Magica bo bila tako prizorišče, kjer se bodo izpolnile sanje navijačev ene od najboljših ekip v Evropi, kot je to Real Madrid. “

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Dvorana Caja Magica

Novi dom košarkarske ekipe Real Madrida je torej čisto nov športni kompleks, ki se nahaja v južnem predelu Madrida. Samo dvorano je dizajniral francoski arhitekt Dominique Perrault in ima kapaciteto 12.442 sedežev in vse ostale dobrine, ki se pričakujejo ob vrhunskih športnih dogodkih.

Caja Magica (Magična škatla) je obdana s številnimi športnimi objekti, parkom in jezerom ter s prostorom, kjer je dovolj prostora za televizijske tovornjake. Poleg tega je v kompleksu tudi 100 zasebnih garaž in tudi javno parkirišče.

Ena od najbolj pomembne značilnosti magične dvorane je zložljiva streha in odsevna zunanjost.

imageshack.us imageshack.us