X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho & Karanka pričela z delom

Aitor Karanka je v ponedeljek zvečer imel intervju za španski radio Cadena SER, v katerem je razpravljal o svojem prvem dnevu v službi, kot pomočnik trenerja Jose Mourinha.

“Odkar sem prišel sem z Mourinhom večkrat govoril po telefonu, vendar pa je bilo v ponedeljek prvič, da sva se spoznala osebno. Šele zdaj se zavedam, kakšno srečo imam, da sem del tega projekta poleg tako odličnega trenerja.”

“Mourinho je želel “domačega” pomočnika. Sam sem tako bil najet že v prvih 24. urah. Ko te pokliče Real Madrid, ne moreš izpustiti priložnosti, ki ti jo ponudijo, pa ni važno, če si igralec ali pa trener. To bo magisterij mojega življenja. Ni boljšega okolja za učenje, kot je to ob boku Mourinha in v klubu kot je to Real Madrid ter z igralci, ki so tukaj.”

“V mnogih najinih pogovorih sva govorila o akademiji. Želel je, da bi mu povedal kdo so najboljši mladi igralci, da bi trenirali z nami, ker je pomembno, da mladi igralci igrajo s prvo ekipo. Pri tem sem mu omenil imena nekaterih nadarjenih mladih igralcev, kot je to Jese Rodriguez, ki mi je posebej padel v oči s svojim posebnim prvim dotikom. Dobro je tudi nastopal tudi na evropskem prvenstvu, zato ga bomo v prihodnosti pozorno spremljali.”

“Mourinho je osvojil vse, kjerkoli je bil. Ve kaj počne in igralci bodo spoznali, da so njegove metode pravilne. Ekipa bo trenirala dvakrat na dan, vsaj v pripravljalnem obdobju pred sezono, jedli in počivali bodo na Valdebebasu, pred vsako tekmo se bodo zbrali in 90 minut intenzivno trenirali, da bodo razmere podobne tekmi.”

“V pripravljalnem obdobju pred sezono bo Mourinho uvede veliko novih vaja, tako da se bo ekipa navadila na njih. Te vaje bodo nato prilagojene vsakemu nasprotniku, okoliščinam itd. Mourinho ve, kaj hoče in bo pri tem posredoval občutek normalnosti. Prav tako razume klubski zmagovalni duh.”

“Mourinho si me je želel za pomočnika, pri tem pa me je že vključil v svoje delo od samega začetka in mi je rekel, da sem enakovreden del ekipe kot vsi drugi pomočniki, ki jih je on pripeljal. S seboj je pripeljal svojega trenerja vratarjev, pomočnika za video analize in kondicijskega trenerja, ki je njegova desna roka. Vendar pa bom tudi sam on njem na klopi in upam, da mu bom lahko pomagal na bilo kakšen način.”

“14 let sem igral in zato vem za kaj se gre pri vsem skupaj. Poznam večino igralcev in prepričan sem, da se bo vse dobro izšlo. To bo vznemirljiva sezona.”