X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Higuain prva Madridista med strelci na SP 2010

Argentina si je s še z drugo zmago na letošnjem svetovnem prvenstvu, že zagotovila igranje v naslednjem krogu tekmovanja, potem ko so danes s 4-1 premagali Južno Korejo. Junak tekme je bil Madridista v dresu Argentine, Gonzalo Higuain, ki je na svoji drugi tekmi na svetovnem prvenstvu dosegel hat-trick, s čimer se je prvi od desetih igralcev Real Madrida, ki nastopajo na svetovnem prvenstvu, vpisal med strelce, prav tako pa se je s tremi zadetki zavihtel na vrh strelcev prvenstva. In kako je Higuain prišel do hat-tricka? V 33. minuti so Argentinci izvajali prosti strel z leve strani, v kazenski prostor je predložek poslal Maxi Rodriguez, v kazenskem prostoru pa so Južno Korejci povsem samega pustili Higuaina, ki je z zvitim strelom z glavo povišal na 2-0. V 76. minuti je Higuain dosegel drugi zadetek, tokrat z levo nogo, potem ko je večino dela opravil Messi, vendar je njegov strel končal v vratnici, odbitek pa je v mrežo poslal na pravem mestu postavljen Gonzalo. Štiri minute kasneje se je Pipita že veselil hat-tricka, potem ko je dosegel še drugi zadetek z glavo, tokrat po podaji Aguera. Napadalec Real Madrida je tako trenutno najboljši strelec svetovnega prvenstva, potem ko je prehitel do sedaj vodilnega Diega Forlána, ki je dosegel dva zadetka.

Gonzalo Higuain:
“Najprej moraš razmišljati o ekipi, preden razmišljaš o tem, da bi bil najboljši strelec. Sedaj nam je uspelo realizirati priložnosti, ki jih na napi prejšnji tekmi nismo znali izkoristiti.”

“Celotna ekipa igrala pomembno vlogo, zato smo zadovoljni z našo uspešnostjo v napadu. Želeli smo odločiti vse dvome o zmagovalcu in prav to nam je uspelo v storiti v drugem polčasu.”

“Ne moremo si privoščiti, da bi se sprostili. To je svetovno prvenstvo in vse se lahko zgodi. Delamo dobro, vendar pa moramo ostati še naprej osredotočeni na to.”

Hat-trick Higuaina: