X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Higuain še naprej najboljši strelec letošnjega SP-a

Gonzalo Higuain je našel svojo pravo strelsko formo tudi v Južni Afriki. Napadalec Real Madrida je v osimi finala dosegel drugi zadetek za Argentine proti Mehiki, kar je bil že njegov četrti zadetek na letošnjem svetovnem prvenstvu, s čimer kraljuje tudi na vrhu lestvice najboljših strelcev, kjer pa mu zaenkrat dela družbo Slovak Vitek, ki pa je danes že zaključil s prvenstvom.

Higuain je v drugi tekmi Argentine v skupinskem delu proti Južni Koreji dosegel hat-trick. Svoj četrti zadetek na prvenstvu je dosegel na tekmi osmine finala proti Mehiki, ko je v 32. minuti izkoristil napako mehiške obrambe in nato še rutinirano preigral vratarja in se s tem povzpel na vrh strelcev svetovnega prvenstva v Južni Afriki 2010.

Danes se mu je na vrhu lestvice strelcev pridružil še Slovak Vittek, vendar pa je Vitek ne bo imel priložnosti še povečati svojega strelskega izkupička, saj je Slovaška izgubila z 2-1 proti Nizozemski in tako zapušča svetovno prvenstvo. Od igralcev, ki imajo trenutno tri zadetke mora sedaj odigrati tekmo osmine finala le še David Villa, medtem ko so Muller, Luis Suarez in Gyan, ki so prav tako dosegli po tri zadetke, že odigrali svoje tekme osmine finala. Landon Donovan je tako edini igralec s tremi zadetki, katerega reprezentanca je že končala tekmovanje v Južni Afriki.

NAJBOLJŠI STRELCI SVETOVNEGA PRVENSTVA 2010
Igralec Reprezentanca Goli Št. tekem
Higuain Argentina 4 3
Vittek Slovaška 4 4
Villa Španija 3 3 (*)
Muller Germany 3 4
A. Gyan Gana 3 4
Donovan ZDA 3 3 (**)

(*) Še mora odigrati tekmo osmine finala
(**) Že izločen iz svetovnega prvenstva

Gonzalo Higuain:

“Zgradili smo odlično ekipo in to kažemo tudi na igrišču. Upamo, da ostanemo v formi.”

“Ne obremenjujem se preveč s tem, da bi bil najboljši strelec. Upam samo, da bom še naprej igral dobro. Še naprej se moramo boriti. Zelo sem samozavesten, kar gre zasluga tudi mojim soigralcem, mojim doseženim zadetkom in zmagovalni serija reprezentance. Mislim, da je to kombinacija dejavnikov, ki omogočijo igralcu, da igra najboljše tekme.”

“Tekma proti Nemčiji bo zelo težka, kot bo vsaka naslednja tekma, če bomo napredovali. Nadaljevati moramo z igro, ki smo jo pokazali do sedaj in mislim, da smo na pravi poti.”

Zadetek Higuaina proti Mehiki: