X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Devet Madridist v četrtfinalu svetovnega prvenstva

Kaka se bo z Brazilijo pomeril proti Nizozemski z Van der Vaartom, Higuain in Di Maria se bosta v dresu Argentine borila proti Nemcem, medtem ko bodo Španci s Casillasom, Ramosom, Alonsom, Arbeloo in Albiolom iskali vstopnico za polfinale proti Paragvaju.

Cristiano Ronaldo in Pepe sta zaenkrat edina igralca Real Madrida, ki sta že bila izločena iz letošnjega svetovnega prvenstva, potem ko je včeraj v zadnji tekmi osmine finala Portugalska izgubila z 1-0 proti Španiji.

Španija je med drugim tudi reprezentanca z največ Madridistami v svojih vrstah, kjer so do sedaj v Južni Afriki igrali vsi razen Raula Albiola, ki pa trenutno okreva po poškodbi. Španija se bo za polfinale v soboto pomerila proti Paragvaju, ki je v osmini finala po kazenskih strelih premagala Japonsko. Zmagovalec tega dvoboja se bo nato v polfinalu soočila z zmagovalcem dvoboja med Argentino in Nemčijo.

Gonzalo Higuain in nedavna okrepitev kraljevega kluba Di Maria, sta do sedaj z Argentino zmagala na vseh tekmah letošnjega svetovnega prvenstva. Če bodo Argentinci želeli napredovati v polfinala, potem bodo morali igrati po svojih najboljših močeh proti na tem prvenstvu odličnemu Özilu, Podolskemu, Schweinsteigerju in druščini, kjer bo Argentina še kako potrebovala zadetke trenutno najboljšega strelca letošnjega prvenstva.

Kaka in Van der Vaart se bosta pomerila iz oči v oči že v petek, ko bo na sporedu tekma Nizozemska-Brazilija. Nizozemski vezist je že okreval po težavah zaradi katerih je bil prisiljen izpustiti tekmo osmine finala proti Slovaški, medtem ko je Kaka v osmini finala odigral ključno vlogo pri zmagi Braziliji s 3-0 nad Čilom in bo takšno prestavo želel ponoviti tudi proti Nizozemski.

Datum Tekma Ura Stadion
02/07/10 Holanda NIZOZEMSKA – BRAZILIJA Brasil 16:00 Nelson Mandela
02/07/10 Uruguay URUGVAJ – GANA Ghana 20:30 Soccer City
03/07/10 Argentina ARGENTINA – NEMČIJA Alemania 16:00 Green Point Stadium
03/07/10 Paraguay PARAGVAJ – ŠPANIJA España 20:30 Ellis Park