X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Šest Madridist v polfinalu svetovnega prvenstva

Urugvaj, Nizozemska, Nemčija in Španija so edine reprezentance, ki bodo imele priložnost, da se uvrstijo v finale svetovnega prvenstva 2010 v Južni Afriki. S petimi Madridistami v španski reprezentanci (Casillas, Alonso, Arbeloa, Albiol in Ramos) in enemu v nizozemski reprezentanci (Van der Vaart), ima tudi Real Madrid lepe možnosti, da finalu zaigra vsaj eden od njegovih igralcev.

NEMČIJA-ŠPANIJA
Že zdaj je znano, da bo v finalu letošnjega svetovnega prvenstva zaigrala vsaj ena od evropskih reprezentanc, potem ko se bosta v prvem polfinalu med seboj pomerili Nemčija in Španija, kar bo ob enem tudi ponovitev finala izpred dveh let na evropskem prvenstvu, kjer so na koncu slavili Španci. Nedvomno nogometna poslastica bo na sporedu v sredo ob 20:30 v Durbanu.

Nemčija se je do sedaj izkazala kot ena najboljših ekip na prvenstvu. Bili so zmagovalci skupine D, nato pa so v osmini finala in v četrtfinalu dosegli dve impresivni zmagi proti Angliji (4-1) in Argentini (4-0). Na drugi strani je bila Španija prav tako zmagovalka svoje skupine, nato pa je v osmini finala bila boljša od Portugalske ter nato v četrtfinalu še od Paragvaja, s čimer se je Španija uvrstili v svoj prvi polfinale v svoji zgodovini. Igralci Real Madrida – Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Arbeloa in Albiol, bodo tako igrali po svojih najboljših močeh, da bi furija dosegla tudi finale.

URUGVAJ-NIZOZEMSKA
Stadion Green Point v Cape Townu bo gostil drugo polfinalno tekmo med Urugvajem in Nizozemsko. Južno ameriška ekipa je osvojila svetovni prestol v letu 1930 in 1950, sedaj pa so šele po 40-ih letih ponovno prišli v polfinale. Urugvaj je bil prvi v skupini A, nato pa so v izločilnih bojih najprej premagali Južno Korejo s 2-1 ter nato še Gano po streljanju enajstmetrovk.

Nizozemska je zmagala do sedaj na vseh tekmah na tem prvenstvu. V skupinskem delu so premagali Dansko, Japonsko in Kamerunu, v izločilnih bojih pa so nato bili boljši s 3-1 od Slovaške ter nato v četrtfinalu z 2-1 od petkratnih svetovnih prvakov, Brazilcev. Nizozemska ima tako lepe možnosti, da doseže finale ter osvoji svoj prvi naslov svetovnega prvaka.