X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je v intervjuju za španski dnevnik ABC komentiral sredino polfinalno tekmo proti Nemčiji.

“Po zadnjem sodnikovem žvižgu na tekmi proti Paragvaju sem padel na kolena zaradi izbruha čustev. Dal sem si duška potem, ko je ekipi uspelo premagati oviro, ki je bila dolga leta kot zakleta za Španijo na svetovnih prvenstvih. Zmagali smo v psihološki bitki.”

“Tekma proti Paragvaju je bila opozorilni znak. Ekipe proti nam igrajo na načine, ki jih sami ne uporabljamo. Nasprotniki vedo, da če ne bodo veliko tekli, da bomo nato imeli enostavno delo. Vedo, kako nadzorujemo žogo, zato poskušajo to tudi preprečiti. Tekma proti Nemčiji bo zelo drugačna. Oni pustijo ekipa da igrajo, vendar se ne zaprejo v obrambo in ne odstopajo od tega stališča.”

“Smo mirni, sproščeni in veseli. Vse, kar čutimo sedaj izhaja iz Eura pred dvema letoma. Takrat smo zgradili to ekipo in ves ta ekipni duh, vendar pa se sedaj ne smemo zanašati na preteklost. Nemčija je premagala kakovosti ekipi Anglije in Argentine in zato jih zelo spoštujemo. So mlada ekipa, ki so prišli na prvenstvo tako močan kot že dolgo ne. Lahko so reprezentanca, ki bo določa tempo v naslednjem desetletju.”

“Kot kapetan skušam biti vzor vsem svojim soigralcem. Če ni kapetan vzgled ostalim, bi se ekipa razpustila. Moram biti odgovorna tako, da ves svet ve kje se nahajamo.”