X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je na zadnji novinarski konferenci pred polfinalno tekmo proti Nemčiji, razpravljal o tem, kaj je ključ do zmage nad Nemčijo.

“Nemčija je pred vsem ekipa. Imajo močno delovno etiko kot kolektivno enoto. Vsi se borijo v korist ekipe. Dobro so se že odrezali na svetovnem prvenstvu leta 2006 in na evropskem prvenstvu prišli tudi v finale. Sedaj so v polfinalu, kar dokazuje, kako močne so, poleg tega pa sedaj igrajo zelo dobro in imajo za seboj navijače.”

“Moramo biti dobro pripravljeni in igrati zelo motivirano ter osredotočeno. Zavedamo se, da so te tekme lahko odločene že s samo eno potezo. Moramo ostati trdni, uravnoteženi v obrambi in v napadu, tako da oni ne dosežejo prvega zadetka, ki jim je utrla pot do zmage na tekmi proti Angliji in Argentini.”

“Gremo skozi dobro obdobje. Vsi smo edinstveni, vendar smo dobro povezani in ekipa je nad vsemi nami. Španija je imela že v preteklosti odlične ekipe, vendar pa je ta ekipa zmagala na evropskem prvenstvu in zaenkrat prišla v polfinale na svetovnem prvenstvu. Uživamo v vsakem trenutek in navdušeno izpolnjujemo sanje.”

“Vsak tekma je drugačna, vendar smo motivirani kot kdajkoli prej. Leta 2008 je bilo finale Eura in zdaj je polfinale svetovnega prvenstva. Vemo, da je to enkratna življenjska priložnost. Finale imamo na dosegu roke. To je tisto, za kar smo delali.”

“Nismo trenirali enajstmetrovk ali da bi se odločila, kdo jih bo izvajal. Predvidevam, da se bomo o tem pogovarjali na poti ali med tekmo.”

“Villa je naš adut v napadu in ključen igralec za nas. Upajmo, da bo ostal v taki formi do konca, čeprav upamo, da lahko dosežejo zadetek tudi drugi igralci.”