X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

6 Madridist v finalu SP 2010

Nizozemska reprezentanca se je v torek po 32-ih letih znova uvrstila v finale svetovnega prvenstva, potem ko so tulipani premagali Urugvaja s 2-3. Dan pozneje pa si je Španija s Casillasom, Alonsom, Arbeloo, Albiolom in Ramosom, z zmago nad Nemčijo zagotovila šele svoje prvo finale v zgodovini na svetovnih prvenstvih. Pred velikim finalom, ki bo v nedeljo 11. julija je tako zagotovo že znano eno in sicer da bomo dobili novega svetovnega prvaka, saj tako Nizozemska, kot tudi Španija, še nikoli nista bili na svetovnem nogometnem prestolu.

NEMČIJA-ŠPANIJA
Španija bo igrala svoj prvi finale v zgodovini svetovnih prvenstev, potem ko so v polfinalu premagali do takrat odlično Nemčijo z rezultatom 1-0, edini zadetek na tekmi pa je po podaji iz kota dosegel Puyol.Igralci Real Madrida: Casillas, Ramos in Xabi Alonso so začeli v prvi postavi in tako bili del spektakularne predstave. V finalu se bodo tako pomerili proti soigralcu iz Reala, Van der Vaartu.

URUGVAJ-NIZOZEMSKA
Urugvaj in Nizozemsko sta se pomerili že v torek, kjer so bili s 3-2 boljši tulipani. Za oranžne so zadetke dosegli Van Bronckhorst, Sneijder in Robben, medtem ko sta za Urugvajce bila uspešna Forlán in Maxi Pereira, vendar jim je na koncu malo zmanjkalo za vsaj izenačenje, tako da bo Nizozemska v svojem tretjem finalu, tokrat proti Španiji, iskala pot do prvega naslova svetovnih prvakov.