X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Španija se je uvrstila v svoj prvi finale na svetovnih prvenstvih

Španija bo igrala v svojem šele prvem finalu v zgodovini svetovnih prvenstev, potem ko so včeraj v polfinalu z 1-0 premagali Nemčijo. Od igralcev Real Madrida so v prvi postavi začeli Casillas, Ramos in Xabi Alonso in so tako bili dal spektakularne predstave. Ti se bodo v finalu soočili proti moštvenemu kolegu Van der Vaartu, ki igra za Nizozemsko izbrano vrsto.

Španija si je že več kot očitno želel zmagati tekmo od samega začetka, z njihovim prepoznavnim slogom igre kratkih podaj in posestjo žoge. Nemci niso mogli zaustaviti Špancev in zato so morali uporabljati praktično vse igralce vseskozi v obrambi. Španci so tako imel več priložnosti za zadetek, vendar pa je imela Nemčija prav tako svoje priložnosti. Cross je morda imel najlepšo priložnost za Nemce, potem ko je imel neoviran strel, vendar pa je v vratih Španije še enkrat več odlično branil Casillas. Španiji je vseskozi poskušala doseči zadetek, kar jim je uspelo v 72. minuti tekme, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Puyol. Po prejetem zadetku so tudi Nemci bolj pritisnili v napadu, vendar pa so bili povsem nemočni proti trdni obrambi, ki jo je postavil Del Bosque.

Iker Casillas, Sergio Ramos in Xabi Alonso, so bili igralci Real Madrida, ki se začeli v prvi postavi in pri tem igrali pomembno vlogo. Casillas je še enkrat več dokazal, da je eden najboljši, če ne kar najboljši vratar na svetu, potem ko je obranil vse neverne strele Nemcev. Ramos je bila znova odličen v obrambi, prav tako pa se je veliko vključeval v napad. Xabi Alonso pa je fenomenalno nadzoroval hitrost igre na sredini in imel velike možnosti za zadetek po strelih izven kazenskega prostora, vendar pa ni zatresel nasprotnikove mreže.