X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je v intervjuju za častnika Marca in El Mundo razpravljal o dosedanjem nizu Španije na svetovnem prvenstvu in o ekipnem navdušenju pred finalom.

“Povedali so nam, da so ljudje v Španiji tako navdušeni, kot so bili, ko smo igrali finale evropskega prvenstva 2008 in to nas zelo veseli. Mnogi ljudje preživljajo težke čase v času finančne krize, zato jih lahko to nekoliko osreči, da pozabijo na vsakodnevne probleme. Sam sem zelo privilegiran, vendar vem, kaj se dogaja preko družine in prijateljev.”

“Obisk kraljice v slačilnici po tekmi je bil zelo spontan. Bil je nekoliko čuden, a lep in čaroben obisk. Nekaj posebnega je čutiti podporo kraljeve družine, saj predstavljajo celotno državo.”

“Noben si ni predstavljal, da bi lahko izgubili proti Švici, na način kako smo igrali. Ljudje so zato imeli pomisleke glede ekipe pred tekmama proti Hondurasu in Čilu. Trepetali smo, vendar nam je uspelo napredovati. Paragvaj nam je otežil stvari, saj se je osredotočili na obrambo. Proti Nemčiji pa nam je uspelo, da smo igrali nogomet na dotik, dokler niso obupali.”

“Naša tekma proti Nizozemski bo najpomembnejša v španski zgodovini. Nekateri bi glede na poraz v finalu kot na polom, spet drugi ne bi. Vendar pa če želiš izgubiti v finalu, moraš najprej seveda do tam priti in na tem prvenstvu je to uspelo le dvema ekipama. Ponosni smo na naše dosežke, vendar ne želimo, da bi se sedaj ustavili. Vemo, kaj se dogaja v Španiji in znamo prenašati pritisk. Vemo, da bomo vsaj drugo uvrščeni, vendar pa ne razmišljamo o tem, prav tako pa sami sebe še ne obravnavamo kot prvake.”

“Bolj kot je ekipa močna in združena, manj izgovorov je za pojasnitev porazov in uspeh je lažje razumeti. Ta ekipa si zasluži pohvale, ker verjamem, da smo na prvenstvo prinesli zanimiv in sodoben slog igranja. Menim, da je šport čaka na ideje, kot je naša in zato celoten sveta uživa ob gledanju naše igre. Ostale ekipe so ljubosumne na naš stil igre, ki je produkt trdnih temeljev tega projekta.”

“Ne verjamem, da se bo Nizozemska osredotočila samo na obrambo. Imajo hitre igralce, ki so v odlični formi. Tako kot nas krasi slog igre, bodo tudi oni ostali zvesti svojemu slogu. Poznam Robbena in vem da je hiter, zmogljiv in močan, a Nizozemska ni odvisna le od njega. So močni v obrambi in na sredini. Sneijder in Kuyt sta prav tako pomembna in tako nevarna kot Robben. Prizadevati si moramo, da se bomo zabavali, ker to je edini način za nas, da pokažemo naš stil igre. Boriti se bomo morali do samega konca. Srce bomo pustili na igrišču, da prinesemo veselje celotni državi, saj je potrebna tega.”

“Mislim, da se še ne zavedamo, kaj sploh smo že dosegli in bomo vse to bolje dojeli v prihodnjih letih. Pomembna stvar seda je, da nagradimo tudi sebe. Del Bosque opravlja čudovito delo, čeprav sam ne želi biti v središču pozornosti. Je karizmatičen, resen, “gentleman” in zelo plemenit. Ta uspeh je prav tako njegov uspeh, saj mu je uspelo odlično nadzorovati to ekipo.”