X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ramos

Sergio Ramos je s špansko tiskovno agencijo EFE delil svoje navdušenje nad igranjem v finalu svetovnega prvenstva.

“Vedno dobim kar kurjo kožo, ko samo pomislim na finale. O tem sem sanjal odkar sem bil otrok. Vedno sem gledal druge reprezentance, ki so osvajale naslov in sedaj imamo sami priložnost to storiti. Zelo sem počaščen in ponosen na to. Moja glavna naloga bo strastno braniti Ikerjev gol.”

“Imam priložnost, da zapišem zgodovino s to skupino igralcev, čeprav smo že sedaj dosegli pomembne stvari za našo državo. Z vsem spoštovanjem do ekipe iz preteklosti, menim, da je to najboljša španska ekipa kar jih je kdaj bilo, vendar se moramo delno za to zahvaliti tudi vsem tistim, ki so bili tu pred nami. Smo zelo združena ekipa. Naša skrivnost se skriva v odličnem vzdušju, ki vlada znotraj ekipe. Od doma smo že mesec in pol in tako že pogrešamo svoje družine, vendar pa nam zaradi tega ni še nič padla koncentracija. Skupaj igramo že več let, zato je dovolj le pogled, da razumemo drug drugega.”

“Moj glavni cilj je dobro braniti. Napadam več ali manj, kar pa je odvisno od nasprotnika. Nizozemskem ima odlična krila, tako da bom sodeloval v napadu le takrat, ko bom bil res prepričan, da lahko sodelujem.”

“Casillas je vodja ekipe in nikoli nismo dvomili v njega, saj je naš kapetan. Veliko se je govorilo o njem, vendar pa on ni nikoli izgubil zaupanja. On je pravi zmagovalec.”

“To bo tekma našega življenja. Celotna država bo gledala. Čutimo, da bo 47 milijonov Špancev v Španiji z nami na igrišču. Čutimo podporo navijačev, ki je tudi nagrada za več let trdega dela. Moramo izkoristiti ponujene priložnost, če želimo postati prvaki. V takšnih časih se spomnim na mojo družino in na tisti, ki me imajo radi. Pomislim na vse oboževalce, da nam pošiljajo svojo podporo. Vsi si zaslužijo, da zmagamo tekmo.”