X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Van der Vaart

Rafael van der Vaart je v intervjuju za Publico razpravljali o nedeljskem finalu svetovnega prvenstva.

“Ta ekipa ima za seboj niz 25-ih zaporednih zmag, zato si zasluži spoštovanje. Veliko bolj zanesljivi smo, kot v Nemčiji 2006.”

“Trudimo se igrati dobro, vendar pa to ni vedno mogoče, ker nam nekateri nasprotniki tega preprosto ne dovolijo. Nismo obrambna ekipa, zato nikoli niso spreminjali našega načina igre in do sedaj smo igrali dobro.”

“V nizozemski reprezentanci iz leta 1974 in 1978 so bile legende, ki so imele velik vpliv na nas, vendar pa ta ekipa piše svojo zgodovino.”

“Želimo zmagati na svetovnem prvenstvu. O tem smo bili prepričani že od prvega dne in nikoli nismo mislili drugače. Pred nami je samo še ena tekma. Nikoli nismo podvomili v naše sposobnosti, odkar smo sem prišli pred šestimi tedni. Vedeli smo, da imamo možnosti, saj imamo igralce, ki igrajo za najboljše ekipe v Evropi.”

“Ne smemo prepustiti Španiji, da bi imela posest žoge, ker je to njihovo najmočnejše orožje. Kljub temu, ga zaenkrat še niso povsem izkoristiti, kar zadeva priložnosti za zadetek.”

“Ne smemo biti živčni, ker nam to ne bo prav nič pomagalo. Mislim, da nobena ekipa ne bo imela problemov pri spoštovanju druge ekipe, ker imamo oboji izkušene igralce, ki so navajeni igrati finala in zmagovati.”