X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas najboljši vratar prvenstva

Predstave Iker Casillasa  na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki so bile spektakularne in prav zaradi teh predstav in obramb, je vratar Real Madrida prejel nagrado zlato rokavico, ki jo prejme najboljši vratar prvenstva.

Casillas je bil ena izmed zvezd finala med Nizozemsko in Španijo. Robben se je dvakrat povsem sam znašel pred Realovim vratarjem, vendar je Iker s fenomenalnima obrambama ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, pri čemer je obranil tudi vse ostale nevarne strele.

Iker je na svetovnem prvenstvu začel sedem tekem in na celotnem prvenstvu prejel le dva zadetka. V izločilnih bojih mu je tako uspelo obdržati mrežo nedotaknjeno, potem ko je med drugim v četrtfinalu obranil tudi strel iz bele točke.

Nagrado zlata rokavica, ki jo podeljuje Adidas so do sedaj osvojili legendarni vratarji, kot je to Buffon (2006), Kahn (2002), Barthez (1998) in Preud Homme (1994).

“Počaščen sem, ker sem prejel to nagrado,” je dejal Casillas, “nisem je pričakoval in zato sem je še bolj vesel. Zlata rokavica je nagrada za trdo delo, ki ga je opravila celotna ekipa.”