X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sergio Ramos najboljši igralec prvenstva

Glede na razvrstitev, ki je bila izmerjena z indeksom Castrol, je igralec Real Madrida, Sergio Ramos, najboljši igralec SP 2010 v Južni Afriki. Castrol je do teh rezultatov prišel z računalniško analizo, kjer je se je upoštevala vsaka podaja, dvoboj, preigravanje, gibanje na igrišču, prav tako pa tudi, ali je imel nogometaš pozitiven učinek pri doseženem golu ali negativnega pri dobljenem zadetku. Ramos je tako glede te analize v povprečju prejel 9,79 točke, kar je odlična predstavitev njegovih kakovostih, tako v obrambi kot tudi v napadu. Je pa to prvič, da so omenjeno analizo Castrola uporabili na svetovnem prvenstvu.

V 647. odigranih minutah je Ramos 372-krat uspešno podal (80% uspešnost vseh podaj), naredil le 17 prekrškov in bil le 11-krat zaustavljen s prekrškom.

Na omenjeni lestvici se je na drugo mesto uvrstil Capdevila (9,74), na trejte Puyol (9,70), na četrto Philipp Lahm (9,66) in na peto še eden od Ramosovih soigralcev Pique (9,62). Glede na odziv mednarodne nogometne zveze (FIFA), je bil “neusmiljen španski branilec je bil najbolj vpliven in učinkovit igralec, ki smo jih videli v preteklem mesecu.”

Ramos je bil del ekipe, ki je osvojila svetovni naslov, pri tem pa Španija ni prijela niti enega zadetka v izločilnih bojih, kjer gredo zasluge tudi Ramosu.

Mesto Igralec Castrol Index Igralno mesto
1 Spain SERGIO RAMOS 9.79 Branilec
Spain Joan CAPDEVILA 9.74 Branilec
3 Spain Carles PUYOL 9.70 Branilec
4 Germany Philipp LAHM 9.66 Branilec
5 Spain Gerard PIQUE 9.62 Branilec
6 Spain David VILLA 9.59 Napadalec
7 Netherlands Wesley SNEIJDER 9.56 Vezist
8 Uruguay Luis SUAREZ 9.53 Napadalec
9 Germany Thomas MUELLER 9.51 Vezist
10 Germany Manuel NEUER 9.48 Vratar