X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pregled pred začetkom priprav

imageshack.us

Potem, ko se počasi polega prah okoli zmagovite španske reprezentance in svetovnega prvenstva, so tukaj že prve aktivnosti prve ekipe Real Madrida pred novo sezono. Kot je bilo že rečeno, so danes ob 9:30 Granero, Marcelo, Garay, Benzema, Gago, Diarra, Dudek, Lass, Drenthe in Adan naredili uvod v priprave, ko so na Valdebebasu opravili fizični pregled, ki je vključeval pregled krvi in urina ter teže in antropometrično merjenje.

Priprave pred sezono 2010/11 so se tako začele v četrtek za igralce prve ekipe, ki so opravili pregled, da ne bo potem nepotrebnih težav tekom samih priprav. Desetim igralcem so najprej odvzeli vzorce krvi in urina, prav tako pa so opravili hormonski profil za vsakega igralca, s čimer se določi, koliko energije porabi igralec, medtem ko počiva.

Marcelo, Benzema, Granero, Garay, Lass, Drenthe, Adan, Diarra, Gago in Dudek so vsi bili stehtani ter opravili antropometrično merjenje, ki je v bistvu merjenje dimenzij človeškega telesa. Iz izmerjenih vrednosti antopometričnega merjenja se nato izračuna sestava telesa (maščobno, kostno, mišično), somatotip merjenca in telesno masni indeks. Dobljeni podatki se nato uporabijo pri usmerjanju vadbe, preverjanju učinkov vadbe in svetovanju pri prehrani vsakega posameznika.

Priprave se bodo nadaljevale že jutri, z dvema treningoma ob 9:30 in 17:30. Tisti igralci, ki pa so igrali na svetovnem prvenstvu, ali so tako ali drugače sedaj odsotni, pa bodo omenjeni pregled opravili po vrnitvi s počitnic.

imageshack.us
imageshack.us
imageshack.us
imageshack.us