X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Pedro Leon

imageshack.us

Pedro Leon delil svoje navdušenje ob podpis za Real Madrid v svojem prvem intervjuju za Realmadrid.com.

Čestitke ob uresničitvi vseživljenjskih sanj.
Hvala. To je najboljši klub na svetu. O igranju tukaj sem sanjal odkar sem bil še otrok. Zelo sem vesel.

Videti ste precej ganjeni. Ste pričakovali tako toplo dobrodošlico s strani navijačev?
Bili so super. Res nisem tega pričakoval. Veliko ljudi je prišlo danes in zelo sem jim hvaležen za to.

Florentino Perez se vam je med predstavitvijo zahvalil za vaš truda, da ste sedaj tukaj.
Imel sem veliko drugih ponudb, vendar sem rekel svojemu agentu, da je Real Madrid edino mesto za mene, takoj ko sem vedel o njihovih interesih. To so bile moje sanje.

Pogosto poudarjate, da je to najboljši klub na svetu in da ima najboljše igralce in najboljšega trenerja.
Ja. Ne moreš dobiti boljše možnosti kot je ta, ki sem jo dobil sam. Vem, da moram biti skromen in trenirati zelo trdo. To je najboljši klub in ima najboljše igralce in najboljšega trenerja prav tako, tako da sem tukaj je nekaj res neverjetnega. To je najboljše okolje za napredovanje in da se še več naučiš.

Stari ste samo 23 let, vendar ste že igrali v več klubih, Murcia, Levante, Valladolid in Getafe. Ali je vaš glavni cilj, da še naprej napredujete kot igralec?
Ja. Dosegel sem vrh, ko sem podpisal za najboljši klub. Nisem edini, ki pravi, da je Real Madrid najboljši. Sedaj moram trdo trenirati in še naprej napredovati, medtem ko bom branil barve tega kluba s karakterjem, konkurenčnostjo, ponosom in predvsem s ponižnostjo.

Vsi vaši prejšnji trenerji so hvalili naše kvalitete.
Zelo sem jim hvaležen. Ne bom pozabil nobenega od njih, vendar mi je bil še posebej všeč Mendilibar.

Mourinho je zelo zahteven in pravi garač. Kaj občutite ob tem, ko veste, da boste delali z njim?
Ne bi se mogel počutiti bolje. Kot sem že povedal, verjamem, da je najboljši trener na svetu, glede na to kar je osvojil lani. Ponosen sem, da bom delal z njim. Najboljše kar je lahko, v najboljšem klubu je, da so visoke zahteve. Upam, da bomo 30. junija lahko vsi pogledali nazaj in rekli, da smo dosegli vse svoje cilje v sezoni.

Mourinho je eden tistih ljudi, ki vas najbolj podpira. Ali je to še dodaten pritisk?
To je resnično privilegij, da tako priznan trener podpira tvoj prihod in zaradi tega sem zelo ponosen. Prav tako se želim zahvaliti predsedniku, ker vem, da se je prav tako boril, da sem prišel sem, kot tudi Jorge Valdano. Zelo sem navdušen in vedno bom tako, ko bom nosil ta dres. Komaj čakam, da začnem trdo trenirati.

Sedaj boste morali osvojiti množice s svojimi predstavami. Čeprav ste desničar, se kljub temu zdi, da uživate tako na levem kot na desnem krilu …
Raje vidim, da me drugi opišejo. Preprosto bom poskušal po svojih najboljših močeh in pomagati ekipi. Trener bo odločil, kaj naj storim.

Mislim, da ste že nestrpni, da začnete trenirati z igralci mednarodnega slovesa, kot so to Cristiano Ronaldo, Kaka in Benzema.
Neučakan sem, da nosim ta dres na tekmi. Najlepša stvar v nogometu je, da igraš.

Kaj bi radi povedali navijačem?
Rad bi, da vedo, da se počutim zelo ponosnega, da bom lahko nosil ta dres in da ga bom branil do samega konca s ponižnostjo in častjo. Upam, da jih bom vse zelo razveselil. Hala Madrid!

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us