X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Guti zaključil 24 letno kariero pri Real Madridu

imageshack.us

Jose Maria Gutierrez “Guti” je danes na novinarski konferenci končal svojo dolgoletno kariero pri Real Madridu, pri tem pa mu je delal družbo generalni direktor Jorge Valdano, ki je bil tudi v vlogi trenerja tisti, ki je dal Gutiju prvo priložnost v prvi ekipi kraljevega kluba. Že pred samo novinarsko konferenco se je Gutiju zahvali tudi predsednik Florentino Perez za vse, kar je storil igralec za Real Madrid in mu zaželel veliko sreče v prihodnosti.

“Hvala vsem. Zapuščam klub, čeprav vem, da bo Real Madrid vedno moj dom. Moje srce bo vedno ostalo tukaj. Želim se vrniti, ko se bom enkrat upokojil kot igralec.”

“Rad bi se zahvalil Real Madridu, da je bil tako dober do mene. V klubu sem bil 24 let in v tem času sem dosegel nekaj zelo pomembnega za mene, kar je, da sem igral za najboljšo ekipo na svetu in raste v Real Madridu tako kot igralec, kot tudi kot oseba. Klubu sem dolžan polovico svojega življenja, ki mi je bil v tem času kot družina. Vrednote tega dresa so predstavljale tisto, kar je me je gnalo naprej. Imel sem dobre in slabe trenutke, vendar so me navijači vedno podpirali in zato sem jim zelo hvaležen. Navijači so odlični in sam sem imel odlično povezavo z njimi v vseh teh letih.”

“Vem, da me Madridismo ljubi. Navijači so mi dali veliko in skupaj smo preživeli veliko lepih stvari. Če me bodo pogrešali, potem sem se res izkazal. Sam nameravam začeti novo in razburljivo poglavje v moji karieri in želim uživati življenje v novi državi v največji možni meri. To je bila lepa in veličastna izkušnja, vendar pa se te stvari dogajajo v nogometu ves čas. Mlajšim igralcem je potrebno dati priložnost in sam sem ponosen in vesel, da sem igral tukaj.”

“Želim si, da se me ljudje zapomnijo po mojih podajah in po tem, da sem bil Madridista, ki je dal vse za ekipo. Vedno sem si želel igrati za Real Madrid in pri tem sem naredil vse za to, da sem ostal, čeprav sem zavrnil zelo mamljive ponudbe za igranje drugje. Ena izmed najboljših stvari, ki sem jih tukaj doživel, je bila velika mešanica pravih zvezd nogometa in mladih igralcev ob enem. Zelo sem ponosen na to.”

“Vsega tega mi ne bi uspelo doseči, če ne bi imel pomoči svojih soigralcev. Najboljši odnos v ekipi sem imel z Raulom in Alvarom Benitom, ki je prav tako bil iz nogometne akademije. Real Madrid mora vzpodbujati igralce iz mladinskih ekip. Vem, da klub trdo dela na tem. Prepričan sem, da bodo iz akademije prišlo novi Gutiji.”

Jorge Valdano
“Guti je edinstven igralec, ki je bil z nami 24 let, 15 od tega na najvišjem nivoju. Je igralec, ki lahko vsakogar presenetiti na vsaki tekmi. Danes nas zapušča eden od naših, vendar pa se moramo potruditi, da bo to dober dan. Guti je prinesla veselje v klub, s tem ko je pomagal ekipi osvojiti veliko naslovov in s tem, ko je navijačem zagotovil nepozabne spomine. Madridismo mu je hvaležen.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us