X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Celoten govor Florentina Pereza ob slovesu Raúla

imageshack.us

“Dober dan in dobrodošli na Santiago Bernabéu. Dragi prijatelji, kot že veste, je bil ta legendaren stadion priča številnim nepozabnim poglavjem v zgodovini našega kluba. To igrišče je polno čustev in strastnih dejanj. In danes na tem stadionu, bomo doživeli še en čustven dogodek.”

Veliko igralcev je prispevalo svoj delež k zgodovini in slavi Real Madrid, kjer kot vsi vemo zahtevamo popolnost, naslove in zmage ter še mnogo več. Mnogi so tukaj uspeli doseči slavo, spomine, spoštovanje in naklonjenost naših neprimerljivih navijačev. Toda v tej skupini izrednih igralcev, je bilo zelo malo tistih, ki so predstavljali pravi pomen Madridizma in kakšen naj bi le moral biti.”

“Raul ima nesporno ta dar in talent da predstavlja vse te vrednot tega kluba. Z njegovo neskončno predanostjo, brezskrbnim delom in ljubeznijo do Real Madrida, si je Raul prislužil neuničljivo predanost navijačev, tako da ni važno kam bo šel, bodo naši navijači vedno tudi njegovi navijači.”

“Sam osebno sem spoznal Raula pred desetimi leti, ko sem leta 2000 postal predsednik Real Madrid in od takrat morem potrditi, da je od sebe vedno zahteval največ, njegovi napor so bili neverjetni in njegovo hrepenenje po zmagah je preseglo vse logike.”

“Danes moram reči, da je ena od mojih sanj, kot predsednik Real Madrida, da bi igralci, ki sestavljajo to ekipo imeli ta duh in zapuščino, ki jo nam Raul Gonzalez Blanco, naš kapetan, zapušča. Tako na igrišču, kot tudi izven njega, je Raul vedno popolnoma predstavljal vrednote Madridizma.”

“Kot predsednik, bi rad poudaril tudi na ponos, ki sem ga vedno čutil ob spoštovanju in občudovanju, ki ga je bil deležen s strani naših nasprotniki na igrišču. To je samo še en primer, kako je najboljši med najboljšimi častno služil našemu klubu.”

imageshack.us

“Raul nadaljuje svojo pot in že sedaj osvojene lovorike so neverjetne. Ni enostavno osvojiti šest ligaških naslovov, tri naslove Lige prvakov, dva Interkontinentalna pokala, en evropski super pokal, štiri španske super pokale, tri zlate medalje: od španske nogometne zveze, od skupnosti Madrida in od kraljevega reda za zasluge v športu. UEFA najboljši napadalec v Evropi v letih 2001 in 2002, dvakrat najboljši strelec Lige prvakov v sezonah 1999/00 in 2000/01, najboljši strelec La Lige v sezonah 1998/99 in 2000/01, uradno najboljši strelec Real Madrid, najboljši strelec Real Madrida v La Liga, najboljši strelec Real Madrida v Evropi, igralec z največ odigranimi uradnimi tekmami za Real Madrid, igralec z največ odigranimi tekmami v La Ligi za Real Madrid in najboljši strelec vseh časov v španski reprezentanci s 44. zadetki.”

“Toda kljub tem neverjetnim uspehom, ki bi lahko bili veliko bolj primerni za kateri klub kot pa za igralca, ne smeš pozabiti, to govorim neposredno tebi Raul, da moraš vedno k temu dodati še eno lovoriko in to je priznanje in aplavz milijonov privržencev tega športa, ki se smatrajo za Rauliste ne glede na to, kje po svetu so.”

“Raul je kapetan Real Madrid, vendar pa je Raul tudi sam svoj krojač svoje usode. On se je odločil, da zaključi tukaj poglavje kot igralec, vendar pa vsi vemo, da tukaj ne govorimo o slovesu, ampak o ponovnem snidenju. Rad bi vas spomnil, da se je podobno zgodilo tudi z našim častnim predsednikom, Alfredom di Stefanom, ki je nosilec tega kluba. Dragi Raul, kamor koli boš šel in kjerkoli boš igral, dres Real Madrid bo vedno tvoj dres, Realov grb bo vedno tvoj grb, Realovi navijači bodo vedno tvoji navijači in stadion Santiago Bernabéu je in vedno bo tvoj dom.”

“Kapetan, hvala ti, najlepša ti hvala za vsa ta strastna leta, ki si jih dal Real Madridu. Nikoli te ne bomo pozabili, med drugim tudi zato, ker te ne želimo pozabiti.”

imageshack.us