X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Celoten govor Raúla ob slovesu

imageshack.us

“Preden začnem, bi se rad zahvalil vsem, ki ste se zbrali in hvala predsedniku za njegove prijazne besede. Nogomet ljubim bolj kot karkoli druga in igranje za Real Madrid so najlepše sanje, ki bi jih lahko sanjal. Počutim se kot nogometaš, zato bi rad še naprej igral nogomet, dokler bom imel čas in mi bo telo to dopuščalo.”

imageshack.us

“Skozi vsa ta leta sem vedno poskušal ostati zvest vrednotam Real Madrida, ki sem se jih tu naučil že kot otrok. Danes bi bolj kot kdajkoli prej rad povedal, da sem se na vsaki tekmi, ob vsaki akciji, ob vsakem strelu in ob vsakem prebitem trenutku na igrišču vselej trudil po najboljših močeh. To je tisto, kar mi pomeni Real Madrid in zato beseda predaja nikoli ni bila v moji glavi.”

imageshack.us

“Danes je zelo težak dan zame. Danes je dan močnih čustev. Danes je dan, ki ga ne morem končati brez hvaležnosti in zahval. Nemogoče je omeniti vsakega posebej, ki je v tem času stala ob mani in mi je pomagal. Vsi ti vedo, da jih ne bom nikoli pozabil, ker me nikoli niso razočarali in so mi vedno stala ob strani, tudi v najhujših časih. Hvala vsem predsednikom in direktorjem, ker so vedno poskrbeli, da sem se v zadnjih 16. letih počutil kot doma. Hvala vsem soigralcem s katerimi sem si delil slačilnico. Njihova požrtvovalnost in predanost sta mi pomagali, da sem postal boljši igralec. Hvala vsem zaposlenim v klubu, ker so bili bistveni in so nam olajšali naše delo. Hvala vsem trenerjem in pomočnikom s katerimi sem delil dan za dnem in s katerimi sem delil tako zmage kot tudi poraze. Zahvaljujemo se tudi vsem našim nasprotnikom, ker sem vedno čutil njihovo spoštovanje. V čast mi je bilo igrati proti vam. Prav tako hvala medijem, ker ne glede na to ali je bila hvala ali kritika, ste mi pomagali, da sem prišel do te točke. In hvala vsem mojim ljudem. Veste kdo ste, ker ste vedno bili ob meni. Hvala Jorgeju (Valdanu, op.p), da mi je dal prvo priložnost. Za mnoge je bila to nora poteza nogometnega pesnika in hvala Florentinu Perezu, ker vem, da vedno iščeš tisto kar je najboljše za ta klub. Prepričan sem, da bo to super sezona in upam, da Real Madrid v tem letu osvoji veliko naslovov. Hvala seveda milijonom navijačem Real Madrida, ki so vedno želeli, da bi zmagali in ki so trpeli z vsakim porazom. Nikoli ne bom pozabil, da je bila njihova moč tudi moja moč in trdnost ter hvala tudi vsem na Santiagu Bernabéu, kjer sem se vedno počutil ljubljenega in spoštovanega. Hvala vsem za vse in za toliko. In na koncu, hvala moji družini iz dna srca, saj brez njih ne bi imel niti nogomet nobenega smisla.”

imageshack.us

“Tega govora ne morem končati tudi brez pošiljanja moje ljubezni, podpore in globokega občudovanje našemu maestru, Alfredu di Stefanu. Upam, da kmalu nekega dne spet lahko sedel na tem balkonu, od koder sem prepričan, da bo na vsaki tekmi želel premakniti žogo z očmi in mislimi.”

imageshack.us

“Nogomet je bil in je moje življenje. Real Madrid je bil moj dom in tukaj sem doživela edinstvena čustva. Danes je prvi dan mojega novega življenja, v katerem bom poskusil nekaj tako zapletenega in težkega in to je, da bom poskušal biti še naprej tako izjemno srečen, kot sem bil v Real Madrid. Mnogo let je minilo, odkar sem prvič oblekel beli dres. Ob vsem tem času, ki je minil in ob mojem slovesu, lahko ponovno potrdim bolj kot kdaj koli prej svojo predanost temu klubu in mojo zvestobo njegovim vrednotam. Vedno bom na voljo za karkoli klubu, če bo kaj potreboval. Hvala iz dna mojega nogometnega srca. Hala Madrid!”

imageshack.us