X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Guti: predan Real Madridu

“Madridista” je odlična beseda za opis Gutija. Igralec je preživel večino svojega življenja v Real Madridu in je tako odličen primer talenta, ki izhaja iz mladinske akademije Reala. Guti je igral za praktično vse mladinske ekipe Reala od svojega prihoda pri devetih letih in je bil ocenjen kot poseben igralec od prav vsakega od njegovih trenerjev. Njegova podlaga za dokončno slavo v prvi ekipi so bili tudi zadetki, saj je v ekipi U-20 dosegel v kar 30 zadetkov na sezono, pa čeprav ni igral kot napadalec!

V sezoni 1995/96 se je pridružil ekipi Real Madrid B (sedaj Castilla), kjer je s svojimi magičnimi podajami in odnosom ujel pozornost Jorge Valdana, ki mu je tudi dal priložnost prvega nastopa v prvi ekipi Real Madrida in sicer je bilo to 2. decembra 1995 proti Sevilla, ki so jo beli zmagal s 4-1.

Guti je doživel svoj pravi preboj v svetovni nogomet pod Vicente del Bosquejem, ki je nadomestil Johna Benjamina Toshacka in kateremu je uspelo popeljati kraljevi klub do njegove osmo evropsko zvezdice v sezoni 1999/00. Ure treninga v telovadnico so drastično izboljšale telesno pripravljenost Guti, ki je z doslednim igranjem kazal svojo magičnost na igrišču, s čimer si je prislužil tudi prvi poziv v špansko izbrano vrsto.

Madridista se je dokončno uveljavil kot član prve ekipe eno leto kasneje. Po zamenjavi poškodovanega Fernanda Morientesa je zaigral v napadu z Raúlom in dosegel 14 zadetkov, s čimer je igral odločilno vlogo do 28. naslova Reala v La Ligi.

Trenerji so vedno imeli Gutija za prav posebnega igralca, saj se je lahko vedno prilagodil na vsako igralno mesto na igrišču. Njegovo primarno igralno mesto je bil na mestu napadalnega vezista, vendar je igral tudi kot drugi napadalec, levo krilo ali kot obrambni vezist.

Petnajst sezon je minilo odkar je Guti debitiral v prvi španski ligi proti Sevilli. V vsem tem času je postal eden od ekipe kapetanov, kakor tudi eden od najbolj nadarjenih igralcev na svetu, pravi čarovnik na igrišču, ki bo za vedno ostal zapisan v zgodovini Real Madrida s 542. odigranimi tekmami in 77. doseženimi zadetki.

Kratka foto zgodba Gutijeve kariere v Real Madridu:

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us