X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Guti

imageshack.us

Po novinarski konferenci, kjer je Guti oznanil svoj odhod iz kraljevega kluba, je vezist opravil še ekskluziven intervju za Realmadrid.com in RealmadridTV.

Ali ste ganjeni zaradi tega? Kako ste preživeli ta trenutek?
Ja mislim, da sem malo ganjen, veliko čustev je sedaj v meni. V Real Madridu sem preživel praktično celo moje življenje in Real Madrid smatram kot največji klub na svetu. Obkrožen sem bil s prijatelji, družino in novinarji, ki so rasli z menoj in katere poznam praktično od prvega dne. Zelo sem izkušen in tudi zelo vesel, ko sem igral 14 let v prvi ekipi. Vesel sem, da sem s klubom dosegel dogovor o predčasnem končanju pogodbe. Sedaj čakam, da se začne nova stopnja v mojem življenju.

Sem ste prišli, ko ste bili stari 9 let in v 24. letih ste osvojili številne naslove. Kaj menite o vsem tem?
Mislim, da so moji starši in moje sestre opravile odlično delo. Za vse moje osvojene naslove si zaslužijo polovico zaslug. Ne bi prišel tako daleč, če ne bi imel njihove odlične podpore. Spomnim se na koliko treningov sem moral priti, koliko hladnih večerov sem preživel na trening igriščih Real Madrida … marsikaj sem doživel tukaj in mnoge stvari od tega so bile zelo lepe.

Kateri je vaš najlepši spomin?
Verjetno bo to kar moj prvi nastop v prvi ekipi. To je tisto, kar si želi vsak otrok, torej igrati na Bernabéu pred 80.000 navijači. Mislim, da je to najlepšo trenutek, ki sem ga doživel, ki pa je bil tudi plod veliko trdega dela, ki sem ga opravil in ki ga je naredila tudi moja družina. Bilo je veliko zadovoljstvo.

Zmožni ste podaj, ki jih noben drug ne more. Kaj občutite, ko navijači navijajo za vas, ko storite kaj takega?
Na koncu se že navadiš in spoznaš, da se te stvari dogajajo v nogometu. Včasih se te spominjajo po velikih dosežkih, spet drugi pa se te zapomnijo po napakah. Počutim sem se  ponosnega, ko sem slišal ljudi, da me bodo pogrešali. To pomeni, da sem naredil dobro delo v Real Madridu in to je tisto, česar se bodo ljudje spominjali.

Navijači so bili vidno ganjeni, ko ste se poslovili od stadiona na zadnji ligaški tekmi. Prav tako so bili ganjeni tudi novinarji danes v tiskovnem središču …
To je res. Vsakdo od nas opravlja svoje delo in nemogoče je, da bi se v vsem strinjali o vsem ves čas. Nekateri novinarji so začeli svoje kariere hkrati, ko sem začel sam svojo. Menim tudi, da so mi v zadnjih letih navijači namenili večjo naklonjenost, kar sem občutil tudi na ulicah. Mislim, da so se stvari spremenile. Nekateri ljudje te imajo radi bolj in drugi manj. Naša naloga je na očeh javnosti in vsakdo ima svoje mnenje. Sam imam zelo lepe spomine. V zadnjih štirih mesecih sem čutil veliko naklonjenosti od ljudi, ko je bila moja prihodnosti v klubu še vedno negotova. Hvaležen sem vsem za to. Želim, da navijači vedo, da bom še naprej navijač Real Madrid in to bom bil vse moje življenje.

Ali mislite, da se boste vrnili čez nekaj časa?
Lahko bi se. Vsekakor bi si želel, saj sem tukaj preživel mnogo let in klub poznam zelo dobro. Prav tako verjamem, da bi verjetno naredil dobro delo s tem. To je velik klub in kaj vedno ostaja je grb in ime Real Madrida. Mnogi ljudje, kot sam sedaj, prihajajo in odhajajo. Nikoli ne veš, kaj te čaka v prihodnosti.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us