X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Raúl

imageshack.us

Vidno ganjen in žalosten, ker za seboj pušča 16 let, ki jih je preživel v prvi ekipi Real Madrida, je Raul Gonzalez opravil še zadnjo novinarsko konferenco, kmalu po poslovilnem dogodku na predsedniškem balkonu stadiona Santiago Bernabéu.

“Prišel je čas, da sem se moral odločiti. Dres najboljše ekipe na svetu sem nosil več kot 15 let. Sedaj sem star 33 let in to je moja zadnja priložnost, da dobim izkušnjo z igranje nogometa tudi zunaj Španije. Bila je dolga in težka odločitev, vendar pa to ni slovo, ampak bolj “se vidimo kasneje”. Vedno bom podpiral Real Madrid, kamor koli bom šel.”

“Rad bi se zahvalil Real Madridu za potrpljenje pri tem, da so mi omogočili, da sem sprejel to odločitev brez naglice. O tem sem premišljal s svojo družino in klubom na miren način. Bilo je težko, ker je bil tukaj novi trener, ki je računal na moje usluge. Situacijo sem moral pogledati iz določenega vidika. Moja odločitev je boleča, vendar mislim, da je tudi pravilna.”

“Imam veliko lepih spominov in mislim, da je nemogoče izpostaviti samo enega. Mislim, da je bil največji trenutek zame, ko sem prišel domov v petek 28. oktobra in povedal svoji mami, da potujem v Zaragozo s prvo ekipo in da bom lahko igral. Moja mama ni mogla zadržati svoje sreče, kar je bila tudi najlepša stvar, ki sem jih kdaj videl. Ta spomin bo za vedno ostal z mano, ker je bil prvi, čeprav jih je bilo lepih še na tisoče.”

imageshack.us

“Številka “7” je zelo simbolična za Real Madrid. Prepričan sem, da bodo igralci, ki jo bodo nosili, to storili na način kot to morajo. Moraš uživati v trenutkih in ne smeš živeti v preteklosti. Kar je pomembno pri tem ni številka, ampak grb. To je tisto, za kar sem menil, da je najpomembnejše, da se izkažeš tako kot igralec, kot tudi kot oseba. Številka je pomembna le zaradi svoje tradicije. Prepričan sem, da kdor bo nosil številko “7”, bo to delal zelo dobro. ”

“Jose Mourinho mi je dal misliti o moji odločitvi. On je odličen trener in sam sem vedno občudoval njegovo delo. Sva se pogovarjala in dejal mi je, da računa na mene in da se veseli, da mi bo trener. Vendar sem se sam odločil iz drugačne perspektive.”

Dejstvo je, da se Schalke zanima zame, hkrati je res, da smo opravili zelo podroben pogovor. Toda nismo se še dogovorili. Šele v naslednjih dneh bo postalo jasno, ali bom odšel v Nemčijo ali ne. Zame se pač zanimajo tudi drugi klub. Vsekakor pa bom nadaljeval v Nemčiji ali v Angliji, druge možnosti ne bom sprejel.

“Zagotovo bodo prišli še igralci iz akademije. Iker ima pogodbo do leta 2017 in zagotovo bo v tem času prišel še kateri drug igralec. Akademija Real Madrida nadaljuje s svojim vzgajanjem novih igralcev. Težko je, ker bi sami želeli poleg tega še veliko več, vendar so za to potrebni trenutki in določeni cikli. Zagotovo pa bodo tukaj igralci, ki bodo predstavljali vse vrednote tega grba.”

imageshack.us

“Težko je izpostaviti samo enega soigralca, ker bi bil res zelo dolg seznam. Mogoče, če izpostavim Redonda, ker sva si delila sobo in sem mogoče takrat več spal z njim, kot pa s svojo ženo. (smeh) Kljub temu pa so tukaj še Sanchís, Hierro, Chendo, Alkorta.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us