X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Peñarol nasprotnik Real Madrida na 32. pokalu Santiago Bernabéu

imageshack.us

C.A. Peñarol in Real Madrid se bosta 24. avgusta pomerila na 32. pokalu Santiago Bernabéu, v spomin na prvi naslov interkontinentalnega pokala, ki so ga beli osvojili leta 1960. Obe ekipi bosta tako ponovila finalno tekmo, ki se je končala pred 50. leti.

4. september leta 1960 je Real Madrid osvojil svoj prvi naslov interkontinentalnega pokala, potem ko je v finalu premagal urugvajsko ekipo Peñarol. Na prvi tekmi v Urugvaju sta ekipi igrali neodločeno 0-0, na Bernabéu pa so nato domači prepričljivo slavili z rezultatom 5-1, potem ko so gole za Real dosegli Puškaš (2), Di Stefano in Gento in Herrera. 50 let pozneje, se bosta ti dve ekipi spet pomerili, tokrat na pokalu Santiago Bernabéu v Madridu, kjer se bodo navijači lahko spomnili na ta zgodovinski naslov izpred 50 let.

Sicer pa je Real Madrid v svoji bogati zgodovini interkontinentalni pokal osvojil nato še dvakrat. Leta 1998 po zmagi z 2-1 proti Vasco de Gami in nato še čez štiri leta po zmagi z 2-0 proti Olimpia Asunción.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us