X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sami Khedira

Obrambni vezist Sami Khedira (Stuttgart, Nemčija, 1987) je dokončno zablestel na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, kjer je bil eden od ključnih igralcev nemške reprezentance, ki je na koncu osvojila tretje mesto. Novi igralec Real Madrida je v Južni Afriki odigral sedem tekem in med drugim dosegel tudi odločilen gol na tekmi za tretje mesto proti Urugvaju. Eno leto prej, je bil Khedira tudi kapetan nemške izbrane vrste do 21 let, ki je osvojila evropski naslov.

Khedira je dinamičen vezist, ki lahko pokriva velik del igrišča in se lahko hitro pridruži ekipi v napadu, potem ko ukrade žogo nasprotniku. Pri 189 centimetrih ima brezhibno tehniko pri skoku, prav tako pa ima močan strel iz pol razdalje.

Khedira se je rodil leta 1987 v Stuttgartu v Nemčiji nemški materi in tunizijskemu očetu. Potem, ko je sprva igral za TV Oeffingen, se je nato pri osmih letih pridružil akademiji VfB Stuttgarta. Počasi se je vzpenjal v mladinskih ekipah Stuttgarta, potem pa je 1. oktobra 2006 proti Herthi le dočakal svoj zaslužen prvenec v prvi ekipi. Nekaj tednov kasneje je dosegel tudi svoja prva dva zadetka v Bundesligi na tekmi proti Shalkejem in Stuttgart je tistega leta tudi osvojil nemško prvenstvo. Pred prihodom v špansko prestolnico  je Khedira za nemško ekipo skupaj dosegel 14 golov na 98. tekmah.

Sami Khedira je prav tako uspešno igra na reprezentančni ravni. Leta 2009 je bil kapetan nemške reprezentance do 21 let, ki je kasneje tudi osvojila evropski naslov. Dva meseca kasneje pa je debitiral tudi v članski reprezentanci, kjer si je po poškodbi Ballacka pridobil tudi mesto v prvi postavi elfa na svetovnem prvenstvu, kjer je dosegel tudi odločilen zadetek za končno tretje mesto Nemčije na tekmi proti Urugvaju. V manj kot letu dni je Sami tako zbral 12 nastopov za Nemčijo.

Dosedanji klubi:
* VfB Stuttgart II (2004 – 2006)
* VfB Stuttgart (2006 – 2010)
* Real Madrid (2010 – )

Lovorike:
Nemška Bundesliga: 2006/07
Evropski prvak U-21: 2009
Tretje mesto na svetovnem prvenstvu: 2010