X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sedem najboljših zadetkov po mnenju “sedmice”

Po skoraj 16. letih, 16. sezonah in več kot 700 odigranih tekmah za Real Madrid, je Raul postal najboljši strelec kluba vseh časov. Za Realmadrid.com je živa legenda izbrala sedem zadetkov, ki so njemu najbolj pri srcu.

1. REAL MADRID – ATLETICO MADRID (05-11-1994): Njegov prvi zadetek v Primeri, potem ko je ob debiju v dresu Real Madrida zapravil veliko priložnost proti Zaragozi. Zadetek z “zlato” levico v zgornji desni vratarjev kot po podaji Laudrupa. Prvega ne pozabiš nikoli.

“To je bil enkraten občutek. V vseh teh letih sem dosegel veliko pomembnih zadetkov, vendar pa je ta zadetek odsev upanje in navdušenja otroka, ki si želi biti nogometaš in igrati na Bernabéu proti Atletico Madridu.”

2. ATLETICO – REAL MADRID (18-01-1997): Raul je poskrbel za vodstvo belih 1-2, potem ko je preigral večino obrambe in tudi vratarja Molino.

“Bila je zelo pomembna tekma v moji karieri. S prvo ekipo sem bil že tri leta in ta zadetek je bil ključen za moj prvenec v španski reprezentanci. V tekmi je šlo vse narobe, bilo je izenačeno in igrali smo z igralcem manj, vendar nam je uspela lepa akcija in čudovit gol mi je dal prav poseben občutek, ker sem vedel, da uživa celoten Madrid. Bil je zadetek, ki sem si ga vedno želel doseči na Calderonu. Na koncu smo zmagali, kar je bil tudi korak v smeri naslova prvaka.”

3. REAL MADRID – VASCO DE GAMA (01-12-1998): Njegovi zadetki so prinašali tudi naslove. Raul je tako v finalu interkontinentalnega pokala najprej preigral dva branilca, na koncu pa še vratarja in odločil pokal v korist kraljevega kluba.

“Ta gol je bil nagrada za vse kar se mi je zgodilo in kar sem pretrpel. To so bili najtežji trenutki v moji karieri, kjer je tudi moja družina veliko trpela. Poleg tega sem imel poškodovano dimlje in s časom se nisem počutil nič boljše, saj sem komaj čakal, da pomagam ekipi. Tako da je bil ta gol velika nagrada, gol v zadnjih minutah velikega finala je tisto, kar si želi vsak nogometaš.”

4.- BARCELONA-REAL MADRID (13-10-99): Z lobom čez Hespa je dobesedno utišal celoten Camp Nou. Po svetu je zaokrožila fotografija Raula, ki je proslavil zadetek tako, da je dal prst na usta in tako nazorno pokazal, da je utišal vse domače navijače.

“Nismo si zaslužili, da bi izgubljali, ker smo igrali dobro. Bila je spontana gesta. Na stadionu je bila skupina navijačev, ki je skandirala različne stvari in včasih si ne moreš, da jih ne bi slišal. Zadel sem in ob vsej frustraciji ob zadetku sem se na njih obrnil z gesto, naj bodo tiho. Vsekakor pa nisem nikoli mislil biti nespoštljiv do Barcelone ali do njihovih navijačev.”

5. REAL MADRID-VALENCIA (25-05-2000): Tretji zadetek na poti do osmega naslova Lige prvakov. 60-metrov teka z žogo je Raul končal z zadetkom v mreži Cañizaresa.

“Tistega dne je bil moj sin Jorge star točno tri mesece, zato sem želel zadetek posvetiti njemu. Sestra mi je dal majico z njegovo sliko na njej in mi rekla: ‘Obleci jo, ker vem da boš zadel.’ In nato tudi sem.”

6. REAL MADRID-BAYERN LEVERKUSEN (15-05-2002): Prvi zadetek v finalu, ki se je zaključil z devetim osvojenim naslovom Lige prvakov za Real Madrid.

“Dosegel sem zvit zadetek po podaji Roberta Carlosa iz avta. Sicer pa nam bo to finale za vedno ostalo v spominu po zadetku Zidana. Zelo sem počaščen, da sem bil njegovi soigralec in da sem lahko videli tako neverjeten zadetek iz neposredne bližine.”

7. REAL MADRID-BARCELONA (22-10-2006): Zadetek Raula z glavo v tretji minuti je vodil Real Madrid do zmage nad večnim tekmecem.

“Predložek Sergia Ramosa je bila fenomenalen. To je bil pomemben zadetek, saj se je takratni El Clásico šele dobro začel. Na igrišče smo prišli zelo odločni in zadeti tako hitro je bilo odločilnega pomena.”