X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Club America 2-3 Real Madrid

Mourinho je prvo pripravljalno tekmo nepričakovano začel s formacijo 4-4-2, kjer se je v napadu Benzemaju pridružil Canales, Cristiano Ronaldo in Pedro Leon pa sta bila vsak na svojem krilu, vendar sta Canales in Ronaldo večkrat zamenjala igralni mesti, kjer se je tako Portugalec pridružil Francozu v napadu.

Načrt igre Real Madrid v prvih minutah je bil več kot očiten, saj so igralci neusmiljeno lovili vsako žogo in vseskozi vršili pritisk na mehiškega nasprotnika. Ko so imeli beli žogo v svoji posesti, so jo podali na eno ali drugo krilo, ali pa so poskušali s prenosom igre iz ene strani na drugo stran. Vse to je bil popoln odraz tistega, kar se je treniralo do sedaj.

Že s številko “7” na svojem hrbtu, je imel Cristiano Ronaldo prvo priložnost na tekmi, vendar je Ochoa, sicer s težavami, obranil njegov strel. Real Madrid je povsem nadzoroval potek igre, medtem ko so se Mehičani osredotočili predvsem na protinapade. 15 minut pred polčasom bi lahko Benzema popeljal bele v vodstvo, potem ko je streljal z glavo po podaji Canalesa iz kota, vendar je njegov strel zadel le prečko.

Briljantna kombinacija med Cristianom Ronaldom, Benzemajem in Canalesom je prinesla prvi in najlepši zadetek na tekmi. Beli so v obrambi Mehičanov ukradli žogo, Cristiano je nato lepo podal Benzemaju v kazenski prostor, ta pa je dvignil glavo ter videl samega Canalesa, ki mu ni bilo težko zadeti iz neposredne bližine. Zadetek je združil hitrosti in natančnosti ter je bil samo odraz tega, kar smo do takrat gledali na igrišču.

Drugi polčas se je začel z nekaj novimi obrazi na igrišču, saj so v igro pri Realu prišli Higuain, Granero, Diarra, Drenthe, Adan, Di Maria in Nacho, namesto Canalesa, Benzemaja, Pedra Leona, Marcela, Juanfrana, Gaga in Dudeka. Zamenjave so prinesle tudi nekaj zmede v ekipi Reala, predvsem v obrambi, kar je s pridom izkoristil Esqueda, ki je dosegel prvi zadetek za Club America. Mehiška ekipa je začutila svojo priložnost in je še naprej igrala napadalno, kar se jim je obrestovala s še enim doseženim zadetkom, ki ga je tokrat dosegel Sanchez.

Po zaostanku je bele do izenačenja popeljal Higuain, potem ko je premagal Navarreto po podaji Ronalda. Real Madrid je ponovno pritisnil na nasprotnika ter s tem ponovno pridobil nadzor nad tekmo. Deset minut pred koncem je Cristiano Ronaldo odločil dvome o zmagovalcu, potem ko je zadel iz prostega strela in navdušil 47.000 gledalcev na tribunah. Ko je bilo že vse praktično odločeno je Mourinho v igro poslal še Tebarja, Alexa in Morato, ki so dobili nekaj minut “slave”.

POVZETEK TEKME:

2- CLUB AMERICA: Guillermo Ochoa (Navarrete, 45′); Armando Sanchez, Oscar Rojas (Martinez, 85′), Aquivaldo Mosquera (Treviño, 59′), Adolfo Rosinei (Juan Carlos Silva, 64′); Daniel Montenegro (Sandoval 36′), Enrique Esqueda, Pavel Pardo, Matias Vuoso; Vicente Sanchez (Marquez, 85′), Israel Martinez.
3- REAL MADRID: Dudek (Adan, 45′); Juanfran (Nacho, 45′; Morata, 84′), Pepe, Garay, Marcelo (Drenthe, 45′); Gago (Diarra, 45′), Lass (Tebar, 69′), Canales (Granero, 45′), Pedro Leon (Di María, 45′), Cristiano Ronaldo (Alex Fernandez, 84′); Benzema (Higuain, 45′).
GOLI:
0-1
, min.34: Canales
1-1, min. 53: Esqueda
2-1, min. 61: Vicente Sanchez
2-2, min. 63: Higuain
2-3, min. 80: Cristiano Ronaldo