X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na petkovi novinarski konferenci razlagal, kako potekajo priprave v Los Angelesu.

“Treniramo tako, da ima vse širi smisel. Vseskozi kombiniramo psihični in fizični del. Za primer, na treningih igramo z desetimi proti šestimi in ekipa s šestimi igralci začne s prednostjo 2-0. Druga ekipa z desetimi igralci pa mora v desetih minutah spreobrniti rezultat. To je odličen primer, kjer krepiš fizično pripravljenost, zraven pa tudi psihološko pripravljenost. Proti Club Americi smo zaostajali z 2-1 in tako je prišla do izraza naša mentaliteta. Pa vzemite Cristiana še za drug primer. V prvem planu je bilo mišljeno, da ga zamenjam v 60. minuti, vendar me je prosil, da če lahko še ostane na igrišču, da bi zmagali tekmo. To vam daje predstavo o mentaliteti te ekipe.”

“Real Madrid je ekipa, kjer so vedno zelo visoka pričakovanja. To je nekaj unikatnega, vendar je bil prav zaradi tega klub imenovan za najboljšo ekipo 20. stoletja. Tukaj še nisem zelo dolgo, vendar sem že spoznala iz kakšnega testa je ta ekipa in tudi sam bi rad bil del zgodovine Real Madrida.”

“V nogometu je normalno, da si utrujen v zaključnih trenutkih tekme, ne pa že na samem začetku tekme, kar se nam dogaja, vendar pa je to zaradi napornih treningov. Zaradi tega so igralci izpustili en trening, saj želim igralcem dati več časa za počitek.”

“V zvezi s Kaka je trenutno edino pomembno, da je bila operacija uspešna. Sedaj ni potrebno več nobenih vprašanj o njegovem stanju ali njegovem okrevanju. Kot vodja te ekipe, ne morem zapravljati časa za obžalovanje za igralcem. Imam druge igralce, na katere lahko računam. Moja filozofija mi ne dovoljuje, da bi imel kakšne dvome ali bi mi bilo za kom žal. Sam nimam dvomov glede kakovosti našega zdravstvenega osebja. O Kakaju v bodoče ne bom več govoril, dokler ne bo okreval.”

“Cristiano uživa v fizičnih treningih in mislim, da bo zadovoljen z mojimi metodami na treningih. Na igrišču je Cristiano, Cristiano in prepričan sem, da bo imel odlično sezono pod menoj.”

“Imam vse kar rabim, tako da, ko mi nekdo hoče dati darilo, mora biti nekaj posebnega. Torej, če mi predsednik in njegovo osebje želi nekaj dati, potem mora biti to zelo dobro. Imajo mesec dni, da razmislijo o tem in kupijo.”

“Problem glede vpoklicanih igralcev v reprezentanco, nima nič opraviti z Del Bosquejem, ampak prej z mednarodno nogometno zvezo in njenim koledarjem. Na srečo že poznam svoje igralce, ker če jih ne bi, bi jih spoznal šele ko bi se vrnili nazaj. Upam, da Del Bosque ve, kako voditi zadevo dobro in da ne bo preobremenil igralcev.”